Actemium en Axians lanceren innovatieve Augmented Reality oplossingen en diensten op basis van Fieldbit technologie

Deze samenwerking stelt Actemium en Axians in staat om de meest geavanceerde Augmented Reality-gebaseerde oplossingen en diensten te bieden aan klanten die actief zijn in een breed scala van industrieën.

Actemium en Axians, beide merken van VINCI Energies en leiders in industriële en ICT oplossingen en diensten, kondigden vandaag een nieuwe samenwerking aan met Fieldbit, een koploper op het gebied van Augmented Reality (AR) oplossingen voor field services. Klanten profiteren hiermee van een meer gestroomlijnd industrieel proces, met minder menselijke fouten, een grotere efficiëntie en uiteindelijk, lagere kosten.

“Wij geloven dat AR en smart glasses een steeds grotere rol gaan spelen bij onderhoud en bediening van complexe apparatuur in de industrie, maar ook bij de opleiding van field service teams”, zegt Peter Derks, Brand Director Actemium NL.
“Werken met Fieldbit geeft ons de mogelijkheid om de best-of-breed technologieën te bieden aan industrie 4.0 bedrijven.”

Fieldbit voorziet Actemium en Axians van een software platform voor de ontwikkeling van speciale, op maat gemaakte toepassingen die klanten kunnen inzetten voor het optimaliseren van AR-mogelijkheden bij de productie en field services.

“Met Fieldbit kunnen installateurs en service engineers hun werk effectiever en efficiënter doen. Fieldbit geeft ze directe toegang tot documentatie, werkinstructies en zelfs een live audio- en videoverbinding met een collega of een helpdesk operator”, zegt Guido van Dinther, Business Unit Manager Axians.

“We verheugen ons op onze samenwerking met Actemium en Axians”, zegt Evyatar Meiron, CEO van Fieldbit. “Samen leveren we geavanceerde technologieën, zodat klanten een reusachtige sprong naar industrie 4.0 productienormen kunnen maken. Wij zijn er trots op dat we bij de voorhoede van verandering en innovatie in de industrie horen.”

Meer informatie over hoe Actemium deze innovatieve technologie Augmented Reality bijvoorbeeld kan inzetten? Neem dan contact op met:
Michiel Kaelen
Deputy Perimeter Director - Zwolle/Veendam
[javascript protected email address]