Actemium levert 18 lichtkracht verdelers bij mouterij in Ethiopië
Manufacturing & Assembly tag corner System Integration tag corner

Door samenwerking sterk, snelle afwikkeling door veelzijdige kennis in het netwerk!

Zonder licht zit je in het donker. In het donker kun je niet werken en kan de fabriek niet optimaal functioneren. Niet nodig, als je het ons vraagt! Gelukkig dacht MP-M Business Navigators daar net zo over. Ze plaatsten bij onze locatie in Zwolle de aanvraag om op korte termijn 18 lichtkracht verdelers te leveren voor de mouterij van Boortmalt in Ethiopië. Een vereiste bij deze aanvraag was dat de LED verlichting rondom het fabrieksterrein door middel van bewegingssensoren kon worden bediend. Een uitdaging die we opgepakt hebben!

De aanvraag is binnen gekomen via MP-M Business Navigators, een partij die die werkzaamheden verricht voor Boortmalt Ethiopië en als tussenpersoon ter plaatse fungeert. Actemium Zwolle had al een connectie en zo is de uiteindelijke opdracht aan ons gegund. De aanvraag omvatte het engineeren en bouwen van besturingskasten voor industriële lichtbesturing, met redelijke spoed. Op basis van het bestek wat wij ontvangen hebben van MP-M Business Navigators, hebben we de offerte opgemaakt en de opdracht gekregen.

Engineering en uitvoering

De engineering vond plaats op onze locatie in Zwolle, het bouwen en testen van de besturingskasten werd uitgevoerd door onze locatie in Assen. “De panelen moesten zo snel mogelijk naar Ethiopie,” aldus Pepijn de Hoop, Senior Hardware Engineer bij Actemium in Zwolle. “Vanwege de korte doorlooptijd hebben we het E-plan op een dusdanig slimme manier in weten te richten, zodat wij binnen 2 weken de 18 verdelers compleet getekend op hebben kunnen sturen voor een review!” Twee van de eisen waren het realiseren van een hoge kortsluitvastheid in de panelen en het weglaten van zekering houders, aangezien de zekeringen zelf niet voorhanden zijn in Ethiopië. De complete engineering van de kasten is hierop ingericht. Pepijn: “Na goedkeuring van de tekeningen hebben wij middels een intensieve samenwerking met de afdeling Paneelbouw van Actemium in Assen de panelen snel en kundig gefabriceerd!”

Export

MP-M Business Navigators heeft vervolgens een Factory Acceptance test afgenomen op locatie in Assen. Uit de test bleek dat de panelen optimaal functioneerden en dat het reservemateriaal (kleine componenten) netjes geïntegreerd was zodat er geen losse componenten in de panelen aanwezig waren. Wij ontzorgen graag het hele proces, dus ook de transport van de panelen is netjes afgehandeld. Na het opstellen van de benodigde douane-, inklarings- en export documenten zijn de panelen per containerschip naar Ethiopië geëxporteerd.

Met een totale doorlooptijd van 8 weken is de samenwerking binnen het Actemium netwerk, locaties Zwolle en Assen, op gebied van kennis en kunde bewezen effectief! De korte lijnen en nauwkeurige afhandeling zijn uiteindelijk doorslaggevend geweest in dit project. Een project waar we trots op zijn!

Boortmalt is de eerste wereldwijde mouterij en heeft 27 mouterijen in haar bezit. Op dit moment produceren zij 3Mt aan mout per jaar. Voor Boortmalt is duurzame ontwikkeling en productie een passie. Daarmee maken ze het verschil. Ze communiceren open en duidelijk over de ambitieuze doelstellingen die zijn gericht op groen en duurzaam ondernemen en produceren.

Wij begrijpen dat je benieuwd bent naar de mogelijkheden binnen jouw plant. Neem contact op met onze experts voor een persoonlijk advies.

Bert Staal
Client Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 27 85 20 87
Martin van Hal
Business Unit Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 60