Actemium
Als je samen aan een uniek product sleutelt, ontstaat een mooi samenwerkingsverband
Manufacturing & Assembly tag corner

Als businessunit Actemium EMS leveren we met onze op maat gemaakte hard- en software-oplossingen een onderscheidende bijdrage aan de business van onze klanten. Met innovatie, flexibiliteit, partnership en een korte time to market als kernwaarden in onze samenwerking. Mede daarom zag start-up Boostphysics in ons de ideale partner om een innovatief product naar de markt te brengen.

Boostphysics, een start-up van Max en Rob de Feber, biedt met Trailersync een krachtig antwoord voor het veilig manoeuvreren met truck-trailercombinaties. Zonder schades en persoonlijke ongevallen. “In het engineeringstraject hebben wij onze embedded soft- en hardware-oplossingen ingezet”, vertelt Niels van Zon, businessunitmanager Actemium EMS. “Maar natuurlijk zijn er nog meer partijen bij betrokken. Op het terrein van connectiviteit sloot Axians tijdens de ontwikkelfase aan als IoT-system integrator. Terwijl Philips Innovation Services adviseerde over de veiligheids- en systeemarchitectuuraspecten. Natuurlijk moet de Human Interface-module in de cabine ook een smoel krijgen. Daar hebben de designers van Studio Mango voor gezorgd, inclusief beeld- en audiobegeleiding.”

Maar natuurlijk zijn er nog meer partijen bij betrokken. Op het terrein van connectiviteit sloot Axians tijdens de ontwikkelfase aan als IoT-system integrator.

Avontuur

Omdat Max de Feber wist dat hij in een traject stapte dat niet van de ene op de andere dag was afgerond, zocht hij partijen die de juiste competenties in huis hadden om te vertalen wat hij voor ogen had. “Maar je wilt natuurlijk ook partijen aan je binden waar je prettig mee samenwerkt,” vult Niels aan. “Na een aantal gesprekken, bezoeken en presentaties, kreeg hij bij ons het goede gevoel om samen het avontuur aan te gaan. Het mooie is; al vanaf dag één was er een klik. Dat gevoel is sindsdien alleen nog maar verder gegroeid. En dat betaalt zich uit. Want we zijn nu echt iets anders aan het maken dan de eerste scope van zijn idee. Mede omdat we samen partijen met dezelfde mindset erbij hebben gehaald die weer hun eigen kennis en ideeën inbrachten. Logisch, want je moet ook niet zelf het wiel willen uitvinden.”

Kracht van samenwerken

De verschillende partijen die aan het project werken, versterken elkaar. Ieder vanuit hun eigen specifieke expertise en op basis van gelijkwaardigheid. “Als je je eigen rol pakt en samen aan een uniek product sleutelt, ontstaat er een heel mooi samenwerkingsverband”, stelt Niels. “Met openheid, vertrouwen en kennisdeling als basis.” Het ontwikkelproces van zo’n innovatief idee als Trailersync is ook direct de grootste uitdaging. 

Net als bij elke start-up is het voor Boostphysics erg belangrijk om binnen een verantwoorde tijd en budget een volledig operationeel product op de markt te brengen. Niels: “Voor het zo ver is, heeft de gemiddelde start-up al twee tot drie keer zoveel geïnvesteerd als oorspronkelijk gedacht. Bijvoorbeeld omdat er tijdens de ontwikkel- en engineeringsfase altijd meer en betere optimalisatie-ideeën komen bovendrijven. En dan heb ik het nog niet eens over de uitdagingen op technisch vlak. Daar de juiste balans in vinden. Die opgave delen we samen.”

Tijdens een webinar op donderdag 19 november vertelt Niels meer over de samenwerking tussen alle partijen en de rol van Actemium daarbij. 

Nieuwsgierig? Meld je dan aan via onderstaande button