Hoe wij met onze partner HIMA Benelux een veilig productieproces realiseren?

Strengere controles, normen en inspecties door overheden. Uw productieproces moet blijven voldoen aan veranderende standaarden. De specialisten van Actemium zijn er dagelijks mee bezig. We zijn op de hoogte van de laatste standaarden op het gebied van procesveiligheid binnen de chemische- en farmaceutische industrie en helpen u deze te implementeren binnen uw productieproces.

Strategische samenwerking

Om uw proces zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn we een strategische samenwerking aangegaan met HIMA Benelux. We bundelen onze krachten en kennis op het gebied van industriële projecten en safety systemen. We zorgen voor een veiliger proces. Van risicoanalyse tot de uitvoering. We bewegen de procesindustrie naar een veilige werkomgeving.

HIMA Benelux is expert op het gebied van safety systemen. Samen met HIMA Benelux ontnemen wij u de zorgen op het gebied van automatisering en procesveiligheid. Met het partnerschap kiezen wij HIMA Benelux als betrouwbare leverancier van safety systemen. HIMA Benelux vertrouwt op Actemium als integrator van deze systemen. We werken volgens alle internationale veiligheidsnormen en richtlijnen.

Over HIMA Benelux

Voor veel bedrijven over de gehele wereld is HIMA het eerste aanspreekpunt voor veiligheidsgerelateerde automatiseringsoplossingen. Het geheim van ons succes is onze volledige focus op veiligheid. De HIMA oplossingen zijn uniek door de combinatie van maximale veiligheid met maximale beschikbaarheid. Want alleen met een veilige, ononderbroken bedrijfsvoering kunnen onze klanten hun bedrijfsdoelstellingen realiseren. HIMA ontwikkelt oplossingen voor vrijwel alle veiligheidskritische applicaties in de procesindustrie, de railsector en in de logistieke en machineveiligheid. Onze oplossingen zijn gebaseerd op het vermogen om veiligheid te integreren in vrijwel alle automatiseringsomgevingen.

Vanuit het kantoor in Breda bedient HIMA Benelux BV haar klanten in de Benelux door de juiste producten, oplossingen, trainingen, service en consultancy te leveren en staan wij in de regio dicht bij onze klanten. Wij hebben een hoog opgeleid en gespecialiseerd team van Service Engineers die altijd klaarstaan voor onze klanten. Met het HIMA Safety life cycle concept krijgen klanten inzicht in alle functionele veiligheidseisen op basis waarvan zij in staat zijn de juiste keuze op het juiste moment te kunnen maken. Op deze manier helpen wij onze klanten wereldwijd invulling te geven aan hun wettelijke, financiele en morele verantwoordelijkheden.

De richtlijnen in praktijk

Actemium hanteert het ‘Safety Life Cycle’ stappenplan uit de onlangs vernieuwde IEC61511 richtlijn, editie 2. Met behulp van dit stappenplan ondersteunen wij u bij het uitvoeren van risicoanalyses. Op basis van de uitkomsten van de risicoanalyse, bieden we een passende oplossing op het gebied van safety systemen. Documenten die tijdens het stappenplan worden opgesteld dienen tevens als verificatie, waarmee u de veiligheid van uw proces kunt aantonen bij inspecties van overheden.

Voor meer informatie over een veiliger proces kunt u contact opnemen met:
Bart Verburg
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 54 38 48 62