Ixolift, hét veilige alternatief voor het werken op een trap

Bij een van onze klanten, afvalenergiecentrale Attero in Moerdijk, zijn wij bezig met het re-lampen, ofwel het vervangen van zo’n 2800 TL-buizen door LED-lampen. Hierbij moeten onze technicians veel handelingen boven hun hoofd verrichten en werken zij vaak op hoogte, op een trap of met een steiger. Onze collega Berry kwam met een alternatief.

Veiliger, vlotter en voordeliger

“Dat kan anders”, dacht onze Senior Technician, Berry van de Moezel. Berry houdt zich bezig met het re-lamp project bij Attero. “Veel handelingen voeren we uit op een werkhoogte van drie tot vier meter. Dat betekent dat er een steiger moet komen of dat ik op een trap moet werken, mijn valbeveiliging moet aantrekken en me goed moet zekeren. Voor het plaatsen van een steiger ben ik afhankelijk van een derde partij, wat extra planning en kosten met zich meebrengt. Omdat ik enthousiaste reacties hoorde over de Ixolift, heb ik voorgesteld om zo’n lift te gaan gebruiken.”

Op deze foto zie je Berry E&I-werkzaamheden op de Ixolift uitvoeren.

In hoogte verstelbare werkplek

“De Ixolift is een verstelbare werktrap”, vertelt Berry. “Het werkplatform is in hoogte verstelbaar en komt op maximaal twee meter hoogte. Hiermee heb ik dus een vrij groot bereik om mijn werkzaamheden te doen. Samen met een steiger én deze Ixolift kan ik nu 95% van de werkzaamheden verrichten. Voor de overige werkzaamheden heb ik alsnog een trap nodig. Wat ik ook prettig vind, is dat je de lift heel eenvoudig kunt bedienen: ik zet de lift in de gewenste werkhoogte, betreed via de ladder het werkplatform en ik kan beschermd mijn werkzaamheden doen. Doordat ik rondom beveiligd ben, hoef ik geen valbeveiliging aan. Met deze lift kan ik veiliger en efficiënter op hoogte werken. Bovendien is de Ixolift goedkoper dan het plaatsen van een steiger. Ik raad de Ixolift daarom aan bij mijn collega’s.”


Op deze foto zie je Berry E&I-werkzaamheden op de Ixolift uitvoeren.

Eigen initiatief om veiliger te werken

Bij Actemium stimuleren we onze medewerkers om zelf met ideeën te komen om veiliger te kunnen werken. “Ik hoop dat mijn collega’s ook hun ideeën aandragen”, vervolgt Berry. “Omdat zij de dagelijkse werkzaamheden bij onze klanten verrichten, kunnen zij hun werksituatie het beste inschatten. Dus zien zij ook wat er beter kan. Heb je een goed idee, dien het dan in!”

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze collega’s of bekijk welke initiatieven we ontwikkelen om de veiligheid van onze medewerkers te borgen.