Locatie paneelbouw en elektronica van Actemium Veghel klaar voor de toekomst!

Manufacturing & Assembly tag corner

De paneelbouwwerkplaats van Actemium in Veghel was al enige tijd uit haar jasje gegroeid. Maar door het productieproces slim in te richten konden we de begrenzingen van het pand tot nu toe goed ondervangen. Toch zou ook dit op langere termijn ontoereikend zijn om optimaal aan de groeiende vraag naar passende paneelbouwoplossingen te blijven voldoen. In rap tempo verrees daarom een ruime aanbouw bij onze bestaande Actemium-locatie aan de Eisenhowerweg.

Extra vierkante meters: ook voor ‘schone’ besturingskasten

Business Unit Manager Huuk Mandos is blij met de uitbreiding van de paneelbouwlocatie. Een uitbreiding die méér oplevert dan alleen fysieke ruimte. Het totale vloeroppervlak groeide met maar liefst 700 vierkante meter. En dat is volgens Mandos in meerdere opzichten goed nieuws. Hij legt uit: “We liepen in de paneelbouwwerkplaats van Actemium in Veghel tegen structurele ruimteproblemen aan. Een luxeprobleem natuurlijk, maar het moest uiteraard wel worden opgelost.”

De extra ruimte die nu beschikbaar is wordt echter niet alleen gebruikt om de reguliere paneelbouwwerkzaamheden uit te voeren. Mandos: “We hebben hier nu ook een stofarme ruimte ingericht. Die kan op vochtigheid en temperatuur worden geconditioneerd.” Goed nieuws voor opdrachtgevers die zogenaamde ‘schone’ besturingskasten nodig hebben.

Meer ruimte voor procesverbetermethode QRM

De nieuwbouw biedt ook meer ruimte om het Quick Response Manufacturing-programma (QRM) dat we begin 2015 startten nog beter uit te rollen. Met deze procesverbetermethode haal je met dezelfde mensen en systemen meer rendement uit je organisatie. “We hebben nu een grote kantoortuin waar al onze teams dicht bij elkaar zitten. Die kunnen in deze setting een stuk makkelijker met elkaar communiceren over projecten die teamoverstijgend zijn,” legt Mandos uit. “Alle medewerkers die nodig zijn voor het slagen van een project zitten dus bij elkaar in de buurt. Ze kunnen de juiste informatie snel en eenvoudig met elkaar delen en elkaar helpen waar dat nodig is. Dat betekent in de praktijk dat we onze klanten nog efficiënter en gerichter van dienst kunnen zijn.”

Elektronica-afdeling profiteert mee

Ook de elektronica-afdeling van Actemium profiteert van de uitbreiding. Voor zowel het machinaal als handmatig assembleren van Printed Circuit Boards (PCB’s) en elektronicamodules werd een geheel nieuwe assemblageruimte ingericht. En die is uiteraard volledig uitgerust in overeenstemming met de laatste eisen. “Onze elektronicaontwerpers zitten straks nog dichter op de productie. Dat schakelt een stuk sneller en werkt veel efficiënter,” aldus Mandos.

Alle menskracht en expertise onder één dak

Tot 1 november 2016 had Actemium nog een aparte locatie voor specifieke assemblagewerkheden in Dieren. Na de verbouwing vonden ook die werkzaamheden een plek in Veghel. Mandos concludeert: “Er is nu weer ruimte voor groei en we hebben daarvoor alle menskracht en expertise bij elkaar onder één dak. En daar profiteren onze klanten van. Nu én in de toekomst!

Neem contact op met een van de Experts uit jouw regio voor meer informatie over onze Maintenance oplossingen.
Stijn Martens
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 84 69
Voor algemene vragen kunt u ook gebruik maken van onderstaand contactformulier