Kosten noch moeite bespaard voor veilige stop Zeeland Refinery

Veel klanten stellen hun turnaround werkzaamheden uit vanwege de coronacrisis. Daarom is het bijzonder dat de stop bij Zeeland Refinery toch doorgaat. Om onze collega’s te informeren hebben we voor hen een speciale interne videoboodschap opgenomen. Ook is er een breed scala aan trainingen en aanvullende voorzorgsmaatregelen zodat onze medewerkers veilig kunnen werken.

Better safe than sorry

“We vragen veel van onze mensen en hun thuissituatie”, zegt Business Unit Manager Rinus van den Driest. “Daarom worden kosten noch moeite bespaard om de stop veilig te laten verlopen. Onze Veiligheidskundige Niels van Kaam beaamt dat. “Het doel van de stop is 0 ongevallen en 0 coronabesmettingen,” zegt hij. “Met extra voorzieningen als kleedruimten, desinfecterende middelen, extra toegangspoorten, PBM’s, werken en eten in tijdsloten, looproutes en eenrichtingsverkeer etc. heb ik het volste vertrouwen dat we dit kunnen realiseren. Niemand gaat zonder Start-werkinstructie aan het werk. In de voorbereiding kijken we welke aanvullende PBM’s er nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren, mocht dat toch binnen de 1,5 meter nodig zijn.”

Teamspirit

Onze vaste crew bij Zeeland Refinery hebben we uitgebreid met collega’s uit andere bu’s en vanuit detacheringsbureaus. “We hebben een goed team samengesteld”, zegt Business Unit Manager Mark Cosijn. “Met 200 technische professionals voeren we straks de stopwerkzaamheden uit en kunnen alle E&I-werkzaamheden voor de klant doorgaan. Ook zijn er collega’s van andere business units aan het werk die op de ‘op de bank zaten’. Het is fijn dat we elkaar zo kunnen helpen.”

Grote rol tijdens stop

“Actemium verzorgt de werkvoorbereiding, projectleiding en heeft supervisie op andere contractors”, zegt Roy Sallet die als projectleider operationeel verantwoordelijk is voor de stop. “We voeren elektrische-, instrumentatie-, analyser- en automateringswerkzaamheden uit. Zoals onderhoud aan diverse hoog- en laagspanningsinstallaties, commissioning, i/o test en inbedrijfname. Ook realiseren we een aantal projecten, zoals het vervangen van één van de MCC’s.”

Flexibiliteit en begrip

“Normaliter voer je tijdens een stop de werkzaamheden zo snel mogelijk uit, zegt Supervisor Laurens van ’t Westende. “Nu zal het voorkomen dat we op elkaar moeten wachten. Dat vergt flexibiliteit. We krijgen van Zeeland Refinery meer tijd om de stopwerkzaamheden uit te voeren. Het vergt best wat discipline om je te houden aan de aanvullende maatregelen. Met ons geweldige team ben ik er van overtuigd dat we de stop goed uitvoeren!”

Een turnaround is topsport

“Als hoofdcontractor heeft Actemium een voorbeeldrol op het gebied van veiligheid, we kennen de risico’s en weten hoe we deze moeten elimineren, zegt Supervisor Theo Zonnevijlle. “Dat gaat ons bij deze stop dan ook zeker lukken. Ik vergelijk de turnaround met topsport. Na een lange en gedegen voorbereiding van zo’n twee jaar komt straks de climax. Iedereen moet pieken in een korte tijd. Als dat lukt dan geeft dat echt een kick en haal ik daar enorme voldoening uit.”

Meer weten?

Benieuwd naar onze verdere aanpak van de shutdown bij Zeeland Refinery? We houden je regelmatig op de hoogte van de voortgang!

Kijk hier voor meer informatie over onze turnaround aanpak.