"Meer orders met hetzelfde aantal medewerkers"
Magazijnmedewerkers De Klok Dranken praten via voicepicking met SAP EWM

De Klok Dranken heeft de magazijnefficiency verhoogd en de foutkans verkleind met een voicepicking-oplossing gekoppeld aan SAP EWM, de WMS module van SAP. “Dankzij een vergaande integratie van voicepicking met SAP, kunnen wij met hetzelfde aantal magazijnmedewerkers veel meer orders verwerken”, zegt Dennis Meurs, distributiemanager in Groenlo. “Verder is de foutkans nog kleiner geworden en zijn flexwerkers sneller inzetbaar.”

De Klok Dranken heeft de magazijnefficiency verhoogd en de foutkans verkleind met een voicepicking-oplossing gekoppeld aan SAP EWM, de WMS module van SAP. “Dankzij een vergaande integratie van voicepicking met SAP, kunnen wij met hetzelfde aantal magazijnmedewerkers veel meer orders verwerken”, zegt Dennis Meurs, distributiemanager in Groenlo. “Verder is de foutkans nog kleiner geworden en zijn flexwerkers sneller inzetbaar.”

Digitalisering orderpicken

De Klok Dranken is de drankengroothandel van Nederland met het breedst denkbare assortiment dranken voor de horeca. “Wij leveren zowel aan cafés, restaurants, sportverenigingen, evenementen als landelijke bioscoop- en horecaketens”, vertelt Meurs. “Daarbij zijn leverbetrouwbaarheid en snelheid belangrijke toegevoegde waarden. Klanten die tot vijf uur ‘s middags bij één van onze vijf vestigingen bestellen, leveren wij de volgende dag. Omdat het productassortiment de afgelopen jaren is verdubbeld naar bijna 5.000 artikelen, kregen wij behoefte aan digitalisering van het orderpicken. Die behoefte hebben wij op advies van Actemium ingevuld met voicepicking. Via ‘voice’ praten de magazijnmedewerkers met SAP en krijgen ze instructies via spraakdialogen op hun headset. Vervolgens vertellen ze welke acties zijn uitgevoerd.”

Met een Warehouse Management Systeem (WMS) krijg je meer inzicht en sturing in jouw magazijn. Het WMS stuurt jouw processen en medewerkers aan. Zodat ze foutloos en zo efficiënt mogelijk werken.

Snel handsfree werken 

“De magazijnmedewerkers van De Klok Dranken verzamelen o.a kratten en fusten met drank en overige horeca gerelateerde artikelen. Daarbij is het belangrijk met de handenvrij te kunnen werken en focus te hebben op de te picken producten. “Het magazijn in Groenlo heeft ook een voorraadfunctie voor de andere vestigingen, waardoor hier meerdere typen orderstromen door elkaar worden verwerkt”, vervolgt Meurs. “Samen met Harry Smits, de logistiek manager voor alle vestigingen, zijn we met het landelijke projectteam gezamenlijk op zoek gegaan naar de beste oplossing om met een hoge betrouwbaarheid snel handsfree te kunnen werken. Omdat wij al enige tijd in gesprek waren met Actemium en zowel enkele workshops in Zevenaar als een klantbezoek de aanwezige logistieke kennis en ervaring bevestigden, zijn wij met hen in zee gegaan.”

Vergaande SAP-integratie voor data-integriteit

De Klok Dranken is een dochteronderneming van Grolsch, die weer deel uitmaakt van het Japanse drankenconcern Asahi Group Holdings. “Vanuit Asahi is het uitgangspunt zoveel mogelijk met SAP te digitaliseren en te automatiseren”, licht Meurs toe. “Daarom was een vergaande SAP-integratie een belangrijk selectiecriterium voor onze voicepicking-oplossing. Daarmee garandeer je de data-integriteit en ontstaat er een realtime inzicht in de orderverwerking en alle voorraadposities. Verder minimaliseren wij daarmee de kans op het maken van fouten. Actemium heeft samen met onze ERP-leverancier Quinso een realtime SAP EWM-integratie gerealiseerd, via de standaard Honeywell Vocollect-software VoiceDirect ERP (VDERP) for SAP .”

Normaal zijn we op locatie, zodat we de mensen, het magazijn en de systemen kunnen zien.

Over De Klok Dranken
De Klok Dranken is een landelijke groothandel voor horeca en evenementen. Vanuit regionale vestigingen in Delfgauw, Deventer, Groningen, Groenlo en Helmond levert het bedrijf uit voorraad het breedst denkbare assortiment dranken voor de horeca met zo’n 4.500 verschillende artikelen bestaande uit bier, frisdranken, wijnen, gedistilleerde dranken en overige horeca gerelateerde artikelen. Het bedrijf is een dochteronderneming van Grolsch.

Efficiency, leverbetrouwbaarheid en schaalbaarheid

“Wij zijn in onze vestiging in Deventer begonnen met een gefaseerde landelijke implementatie en geëindigd in de vestiging Groenlo, omdat hier ook de deelorders voor alle andere vestigingen worden verwerkt”, aldus Meurs. “De belangrijkste voordelen van onze magazijndigitalisering zijn de hogere efficiency, een leverbetrouwbaarheid van ruim 99% en het sneller kunnen opschalen met flexwerkers. De leverbetrouwbaarheid was voorheen al 99%, maar nog gebaseerd op handmatige controles. Nu zijn alle klantorders beter te traceren en kunnen wij beschikbare data sneller analyseren. Ten slotte is de voicepicking-oplossing zo gebruiksvriendelijk dat nieuwe flexwerkers al binnen een half uur operationeel zijn om orders te gaan verzamelen.”

Neem contact op voor meer informatie over onze WMS oplossingen
Henk Tieltjes
Client Manager - Zevenaar
+31 (0)6 51 51 06 13

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */
* verplicht
Privacystatement
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text';fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[3]='MMERGE3';ftypes[3]='radio'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);