Home Samen in beweging Klantverhalen Cobot, de veiligste ‘medewerker’ van deze tijd
Cobot, de veiligste ‘medewerker’ van deze tijd
Manufacturing tag corner Samen in beweging tag corner

Het was binnen de industriële omgeving al een slimme oplossing, maar nu zijn ze actueler dan ooit: cobots. Deze flexibele cobots kunnen naast én met mensen werken. Zo hou je je productiecapaciteit op niveau, terwijl je meteen voldoet aan de richtlijnen van de 1,5 meter-samenleving. Client Manager Corné van Boxtel van Actemium vertelt meer over deze op en top veilige schakel tussen medewerkers en machines.

De 1,5 meter-samenleving houdt voorlopig aan. “Gevolg is dat bedrijven te kampen hebben met een verminderde capaciteit. Bijvoorbeeld door het uitvallen van medewerkers of door te moeten voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Hoe dan ook, de financiële gevolgen zijn enorm”, weet Corné van Boxtel.

De veiligste schakel
Gelukkig zijn er mogelijkheden om de productie toch op volle toeren te laten draaien. “Bij Actemium zetten we al langer cobots in. Dit is een collaboratieve robot. Een cobot is bedoeld om in een gedeelde werkruimte tussen én met mensen en machines samen te werken. Een ideale en veilige werknemer dus. Perfect inzetbaar binnen de 1,5 meter-industrie”, vervolgt de Client Manager.

Cobots werken snel, nauwkeurig en gaan zuinig om met materiaal. Ze verrichten taken die voor mensen eentonig of te belastend zijn. Een robot/cobot verhoogt je productiekwaliteit en verkort de time-to-market van nieuwe producten. Zo blijf je flexibel en slagvaardig.

Mobiel en flexibel
Je productie kan in deze uitdagende tijden dus efficiënt en veilig door blijven draaien, benadrukt Corné van Boxtel. “Door strategisch cobots op de productievloer in te zetten, zorgen we ervoor dat de veilige marge van 1,5 meter behouden blijft. De cobots zijn ook ideaal voor nieuwe werkzaamheden, zoals het ontsmetten van zaken. Groot voordeel is natuurlijk dat een cobot zelf geen besmettingsgevaar loopt. Dan is de cobot ook nog eens mobiel en eenvoudig verplaatsbaar.”

Door strategisch cobots op de productievloer in te zetten, zorgen we ervoor dat de veilige marge van 1,5 meter behouden blijft.

Neem contact op voor meer informatie over onze innovatieve COBOT-oplossingen
Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */
* verplicht
Privacystatement
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text';fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[3]='MMERGE3';ftypes[3]='radio'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);