Home Samen in beweging Klantverhalen De eindeloze motivatie van Mark Cosijn om zichzelf te verbeteren
De eindeloze motivatie van Mark Cosijn om zichzelf te verbeteren
Samen in beweging tag corner

Mark Cosijn wil altijd vooruit. Bij Actemium is hij volop in de gelegenheid om zich voorwaarts te bewegen. Vanuit zijn stage kreeg hij in 2002 een vast contract als Junior Technician. Sinds 2020 is hij Business Unit Manager van Actemium Industrial Services in Goes. “Dit had ik vier jaar geleden niet kunnen bedenken. Nu voelt deze functie als vanzelfsprekend. Het nieuwe doel? De energiemarkt in Zuidwest-Nederland bedienen.”

Mark Cosijn omschrijft zichzelf lachend als een streber. “Ik wil mezelf gewoon continu verbeteren. Rustig gaan zitten afwachten, werkt voor mij niet. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dynamieken en kansen. Dat zit van jongs af aan in me. Met die instelling ben ik in 2002 ook als stagiair bij Actemium binnengelopen.”

Lang tevreden Client Manager

De rol van Business Unit Manager had hij zichzelf niet direct toegedicht. “Ik heb lang als Client Manager gewerkt. Die operationele verantwoordelijkheid past goed bij me. Een aantal jaren geleden hebben we de boel hier in Goes echter flink om moeten gooien. Ik was intensief bij de wederopbouw betrokken. Daar ging veel energie in zitten, maar het leverde me vooral veel energie op om samen met mijn collega’s opnieuw koers uit te zetten”, zegt hij.

Managementfunctie past wel

Vanaf toen was de stap naar een managementfunctie vanzelfsprekend. “In januari 2020 ben ik Business Unit Manager van Actemium Industrial Services Goes geworden. Dit bedrijfsonderdeel is in 2015 ontstaan uit een faillissement van Imtech. Nagenoeg dezelfde club is toen doorgegaan onder de vlag van Actemium. Zoals gezegd, de afgelopen jaren hebben we ontzettend hard aan deze bedrijfsintegratie gewerkt. Het DNA van Actemium en van onze moederorganisatie VINCI Energies moest geïnjecteerd worden.”

Energiek team samengesteld

Een nieuwe manier van werken implementeren, kost tijd. “Ik heb iedereen persoonlijk gesproken om te weten wat er speelt. Ons team bestaat uit 62 man. We hebben de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van mensen, maar er zijn ook twaalf nieuwe medewerkers bijgekomen. Er is veel energie gestoken in teambuilding, coaching en ondernemerschap. In feite heeft iedereen een reset ondergaan.”

Ik heb iedereen persoonlijk gesproken om te weten wat er speelt. Ons team bestaat uit 62 man.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Duidelijke focus

Er staat in Goes een gedreven team dat zich focust op engineering, paneelbouw, constructie en inbedrijfstelling. “We houden ons voornamelijk bezig met E&I-projecten. Idealiter bieden we totaaloplossingen, maar klanten kunnen ook voor losse projecten, zoals een turnaround, bij ons terecht. Uiteraard werken we intensief samen met onze maintenace-collega’s, die ook in Goes gehuisvest zijn.”

Er staat hier een daadkrachtige club die de olie-, gas- en chemiemarkt bedient. Dit blijven we doen. Maar ik zie dat er in Zuidwest-Nederland ook grote kansen liggen binnen de energiemarkt.

Ook energiemarkt bedienen

Hoewel Mark Cosijn tevreden is met de belangrijke stappen die er gezet zijn, blijft hij zijn blik strak op de toekomst houden. “Er staat hier een daadkrachtige club die de olie-, gas- en chemiemarkt bedient. Dit blijven we doen. Maar ik zie dat er in Zuidwest-Nederland ook grote kansen liggen binnen de energiemarkt. Bedrijven zijn op zoek naar technisch specialisten hoogspanning. Dit ligt dichtbij onze huidige expertise, en dus ontwikkelen we onszelf hier in rap tempo in.”

Mooie drijfveer

En zo zijn Mark Cosijn en Actemium Industrial Services altijd in beweging. “Ik hou van deze dynamiek. Ik ben blij met de vrijheid die ik krijg om zaken naar mijn hand te zetten en nieuwe dingen te proberen. Het houdt me scherp en geeft me energie, al vanaf het eerste moment dat ik hier bij Actemium binnenstapte.”  

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.