Home Samen in beweging Klantverhalen De versnelling van Martin van Hal
De versnelling van Martin van Hal
Samen in beweging tag corner

Dat hij zo snel door zou stomen naar een nieuwe functie was niet gepland. Toch is het ook weer niet heel erg vreemd, gezien de organisatiecultuur van Actemium. “Als je hier vooruit wilt, dan kun je ook snel stappen maken. Je wordt nergens in tegengehouden”, ondervindt Business Unit Manager Martin van Hal. Hij stapte in januari 2018 enthousiast in onze engineeringswereld.

“Ik werkte destijds 12,5 jaar bij een bedrijf dat fabrieken bouwde”, begint Martin van Hal. “Ik merkte dat engineeringsdocumenten vaak niet volledig of niet praktisch uitvoerbaar waren, terwijl dat wel de basis is van een efficiënte bouw en uiteindelijk goed draaiende fabriek. Dat kon in mijn ogen anders en dus was ik hier bovenmatig in geïnteresseerd. Toen ik via een headhunter in contact kwam met engineering specialist Actemium, was de keuze snel gemaakt.”

Geen dubbele agenda

Actemium en Martin van Hal ontmoetten elkaar precies op het juiste moment. “Ik was om en nabij de veertig jaar en wilde mezelf graag ontwikkelen. Het was de open cultuur die me het meeste aansprak. Ik ben eerlijk, hanteer nooit een dubbele agenda en wil processen en organisaties graag beter maken. Ik kwam binnen als Client Manager en was al vrij snel verantwoordelijk voor een groot project in de chemie. Het was fijn en leerzaam om in deze functie koers uit te zetten.”

Alle ruimte voor ondernemerschap

Tijdens dat project legde hij meteen de kiem voor zijn snelle ontwikkeling binnen Actemium. “Op het gebied van operationeel management konden zaken beter, ervaarde ik. Daar heb ik me samen met andere directe collega’s hard voor gemaakt. Dat is opgevallen. En dat is ook typisch Actemium: je krijgt alle ruimte voor ondernemerschap. Denk je dat je zaken beter kunt regelen, dan krijg je de vrijheid om dit te doen. Hiërarchie is ondergeschikt. Het gaat erom dat we onze business zo goed mogelijk inrichten.”

Fast-forward

De relatieve nieuweling leerde zichzelf, de organisatie en de medewerkers op deze manier goed kennen. Dan kan het snel gaan, blijkt uit het feit dat Martin van Hal door organisatieontwikkelingen in beeld kwam om de Business Unit met expertise Plant Design in het noorden van het land te managen. “Natuurlijk is het fijn om dat vertrouwen te krijgen. Dat geeft een boost.”

Natuurlijk is het fijn om dat vertrouwen te krijgen. Dat geeft een boost.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Actemium’s organisatiecultuur

Sinds 1 januari 2020 is Martin van Hal dus Business Unit Manager. “Dat wat ik bij Actemium ervaar, geef ik graag aan anderen door. Het draait hier allemaal om ondernemerschap, creativiteit en flexibiliteit. Natuurlijk moeten soms dingen en is niet alles positief. Maar ik durf te stellen dat je hier kunt doen waar je goed in bent. Je wordt niet afgeremd, maar gestimuleerd. Deze organisatiecultuur bezorgt mij en mijn collega’s een hoop plezier en vrijheid.”

Dat wat ik bij Actemium ervaar, geef ik graag aan anderen door. Het draait hier allemaal om ondernemerschap, creativiteit en flexibiliteit.

Ook nog eens mooi werk

Het is niet alleen de open en platte organisatiecultuur die Martin van Hal waardeert. “Met ons hele team van collega’s krijgen we hier ook nog eens heel mooie dingen voor elkaar”, lacht hij. “We werken voor grote klanten en richten ons op de verduurzaming, effectiviteit en efficiëntie van hun fabrieksprocessen. Qua automatisering is er ontzettend veel mogelijk en we staan ook aan de basis van interessante innovaties. De uptime van installaties gaat alleen maar omhoog; daar zijn onze klanten uiteraard blij mee.”

Beloftes ingelost

Al met al is Martin van Hal een tevreden Business Unit Manager. “Ik voel me onderdeel van het sterke merk Actemium. Samen staan we voor een duurzaam en goed presterende industrie. Het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren gekregen heb, is alles waard. Een organisatie kan tijdens een sollicitatie zeggen dat ze openheid, transparantie en ondernemerschap op prijs stellen, maar de praktijk blijkt vaak anders. Actemium doet wat het zegt. Dat schept duidelijkheid.”