Home Samen in beweging Klantverhalen D’ran met Saskia Schuler
D’ran met Saskia Schuler
Samen in beweging tag corner

Hoewel ze niet in de Achterhoek geboren is, voelt Saskia Schuler zich er wel thuis. “De prachtige omgeving en nuchtere mensen die van doorpakken houden, spreken me aan. D’ran is hier een veelgehoorde kreet. Dat komt mooi tot uiting bij de Graafschap, waar de supporters de spelers vragen er iedere wedstrijd op te vliegen”, zegt de specialist marketing- en arbeidsmarktcommunicatie.

Saskia Schuler werkt sinds juli 2019 bij Actemium in Doetinchem. “Ik zag deze marketing- en communicatiefunctie destijds op een vacaturesite. Mijn interesse was meteen gewekt, aangezien Actemium een netwerkorganisatie is. Ik hou van dit type bedrijven. Het betekent dat er ruimte is voor nieuwe ideeën, voor creativiteit en voor ondernemerschap.”

Bewegingsvrijheid

Saskia Schuler heeft deze bewegingsruimte nodig om zich prettig te voelen. “Ik ben al jaren zelfstandig ondernemer. Ik werk als grafisch ontwerper en ontwikkel websites. Ik vind het fijn om mijn eigen weg te vinden. Dat kan in deze functie en bij dit bedrijf. Toen ik hier begon, stond nog niet helemaal vast wat er op het gebied van marketing- en arbeidsmarktcommunicatie moest gebeuren. Ik heb drie dagen in de week om hier vorm aan te geven.”

Meer posts, video’s en blogs

Ze had aan een aantal aanknopingspunten genoeg en ging aan de slag. “Zo wilde ik graag aanhaken op de plannen van mijn Sales-collega’s om onze naamsbekendheid te vergroten. Het is altijd een goed idee om onze klanten te spreken en hun ervaringen te delen in verhalen en blogs. Verder hebben we een rebranding van één van onze business units VINCI Facilities naar Actemium achter de rug, zijn we druk bezig met het meer en meer toepassen van inbound marketing en werven we nieuwe medewerkers door collega’s in video’s aan het woord te laten.”

Zo wilde ik graag aanhaken op de plannen van mijn Sales-collega’s om onze naamsbekendheid te vergroten.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Werken in het netwerk

Naast de werkzaamheden in Doetinchem is Saskia Schuler ook actief binnen Actemium Nederland. “Dat is het voordeel van onderdeel uitmaken van een netwerk. Zo maak ik deel uit van het brandteam arbeidsmarktcommunicatie en ben ik actief binnen verschillende platformen. Samen met collega’s op andere vestigingen delen we ervaringen en pakken we campagnes op. Dat is leuk en inspireert.”

Digitaal communiceren

En toen kwam de coronacrisis. “Hoewel ik door mijn eigen bedrijf gewend ben om thuis te werken, mis ik het directe contact met collega’s in Doetinchem en op andere vestigingen. Natuurlijk heb ik meer dan regelmatig contact met ze via digitale communicatie. Zo hou ik voeling met wat er speelt.”

Er extra tegenaan

De extra voelsprieten zijn ook de komende periode hard nodig. “De coronacrisis houdt voorlopig nog aan. Juist in deze tijd is het belangrijk om te laten zien dat we flexibel met onze klanten meebewegen en dat we een bijzondere en nauwe samenwerking hebben met onze klanten. Ik wil weten wat er bij ze speelt. Het is vervolgens aan mij om daar mooie verhalen over te vertellen: D’ran!”

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.