Home Samen in beweging Klantverhalen Enthousiaste studenten adviseren over meer diversiteit op werkvloer
Enthousiaste studenten adviseren over meer diversiteit op werkvloer
Corporate Social Responsibility tag corner Samen in beweging tag corner

Natuurlijk zijn wij als organisatie nieuwsgierig hoe een vooruitstrevende groep studenten duurzaam impact wil maken binnen Actemium, en dan vooral op het gebied van meer diversiteit. Op 8 september maakten we daarom digitaal kennis met een groep studenten van Maastricht School of Management. De komende weken gaan ze hiermee aan de slag en voorzien ze ons van advies. Interessant!

Hanneke Manders, HR Business Partner, geeft uitleg over het initiatief: “We zijn hiervoor door Soapbox benaderd. Soapbox is een campagnebureau dat jongeren verbindt met organisaties om samen langdurige impact te creëren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons sowieso prioriteit en dus willen we ook meer diversiteit op de werkvloer. We zien dit als een uitgelezen mogelijkheid om ons door een enthousiaste groep studenten te laten adviseren over dit relevante thema.”

Dit is de challenge

Zoals gezegd, op 8 september is digitaal kennisgemaakt met de studenten. “Er doen overigens meerdere bedrijven aan deze challenge mee. Allemaal hebben we een eigen uitdaging gericht op duurzaamheid. De studenten van Maastricht School of Management zijn in groepen verdeeld over verschillende bedrijven: de groep met het beste advies wint. Die bekendmaking is op 1 oktober. Winst of niet; wij zijn hoe dan ook nieuwsgierig naar de bevindingen”, legt Hanneke Manders uit.  

Meteen in actie

Deze challenge zorgt ervoor dat een groep studenten de komende weken een intensief kijkje achter onze schermen neemt. De studenten voeren nu al onderzoek uit. Op 15 september komen ze naar de Poort van Veghel om de hele dag aan deze opdracht te werken. Ze praten dan met onze medewerkers, voelen de sfeer van onze organisatie aan, presenteren hun eerste plannen én krijgen meteen feedback.

Graag: meer diversiteit

Waarom dit initiatief vanuit het innovatieve campagnebureau Soapbox zo goed bij ons past? Hanneke Manders: “Omdat we ons als organisatie altijd duurzaam willen verrijken. En wie kan ons beter vooruit helpen dan een gemêleerde groep studenten die vanuit de meest actuele waarden en normen naar de wereld en organisaties kijken? Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd wat voor adviezen we krijgen om meer diversiteit op de werkvloer te creëren. We houden jullie op de hoogte.”

Omdat we ons als organisatie altijd duurzaam willen verrijken. En wie kan ons beter vooruit helpen dan een gemêleerde groep studenten die vanuit de meest actuele waarden en normen naar de wereld en organisaties kijken?

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.