Home Samen in beweging Klantverhalen Gewoon duurzaam: post met de fiets bezorgen
samen in beweging
Gewoon duurzaam: post met de fiets bezorgen
Corporate Social Responsibility tag corner Samen in beweging tag corner

De fietskoeriers van het Udense Groenbezorgen trappen iedere week veel kilometers weg. Met waterdichte rugzakken en vrachtfietsen maken ze de bezorging van post en pakketjes in de omgeving duurzaam. “Wij willen onze groene groei bevorderen. Onze post per fiets laten ophalen en bezorgen is een doeltreffende manier”, vertelt Robert Hartman over het nieuwe duurzaamheidsinitiatief van enkele bedrijfsunits in Veghel.

Corporate Social Responsibility

De Programma Manager linkt de ambitie van VINCI Energies Nederland om steeds intelligenter, mobieler, meer verbonden en duurzamer te zijn aan deze nieuwe lokale actie. “Actemium is een merk van VINCI Energies. Zo helpen wij de industrie op een duurzame manier vooruit. Als zelfstandige business units zoeken we allemaal naar onze eigen specifieke manieren om zelf ook steeds verder te verduurzamen. De samenwerking met Groenbezorgen is een mooi voorbeeld van hoe we dat in Veghel aanpakken.”  

Mooie tip binnenshuis

Robert Hartman is verantwoordelijk voor de Veghelse interne procesoptimalisatie en vertelt hoe het initiatief tot stand kwam. “Dat is een mooi verhaal: een medewerker van ons kende de initiatiefnemers, Thijs en Ruud Alofs, nog van school. Ze tipte me dat deze eeneiige tweeling een duurzaam koeriersbedrijf had. Mijn interesse was meteen gewekt. Ik heb de jongens gebeld en uitgenodigd voor een kop koffie. Begin november startte onze samenwerking.” 

Daar gaat weer een fietsende koerier

De ploeg van Groenbezorgen bestaat inmiddels uit 21 fietskoeriers, herkenbaar aan hun zwart-groene fietskleding. Jaarlijks trappen ze in Veghel en Uden ruim honderdduizend kilometers weg. “‘s Ochtends bezorgen ze bij onze vestiging aan de Costerweg de post uit de postbus. Aan het einde van de dag zetten ze hun fiets weer voor de deur en lopen ze naar binnen om onze post op te halen. Groenbezorgen bespaart door deze aanpak naar verwachting meer dan 50.000 autostops dit jaar”, verduidelijkt de Programma Manager.

Groen blijven groeien

Hij vervolgt: “De ambitie van het Udense koeriersbedrijf is zonneklaar: minder auto’s binnen de bebouwde kom resulteert in een schoner milieu en prettiger straatbeeld. Deze missie sluit perfect aan bij onze ideeën rondom een duurzame instelling. Als industriële dienstverlener zijn we voor onszelf en voor onze klanten altijd bezig om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is een heel basale manier om hieraan bij te dragen.”

De ambitie van het Udense koeriersbedrijf is zonneklaar: minder auto’s binnen de bebouwde kom resulteert in een schoner milieu en prettiger straatbeeld.

Hoeveel besparen we nou precies?

Natuurlijk zijn we heel benieuwd hoeveel wij zelf aan CO2 besparen door voor Groenbezorgen te kiezen, stelt Robert Hartman. “Hiervoor bouwt Groenbezorgen nu een dashboard. Dan hebben we dat op termijn haarscherp in beeld. En het zou heel goed kunnen zijn dat we vóór het einde van dit jaar ook besluiten om onze pakketten door dit duurzame koeriersbedrijf te laten verwerken.”

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.