Home Samen in beweging Klantverhalen Make IT Work: Anne en Max scholen zich in snel tempo om
Make IT Work: Anne en Max scholen zich in snel tempo om
Corporate Social Responsibility tag corner Samen in beweging tag corner

Is dat niet wat: op basis van de juiste drive binnen één jaar ICT-professional zijn bij een grote industriële technische dienstverlener! Zo zijn wij twee gemotiveerde software engineers rijker. Anne Pinxten en Max Alden-Montague kwamen eind 2020 via het omscholingsprogramma ‘Make IT Work’ van Fontys Hogeschool ICT met Actemium in contact. Inmiddels zijn ze onze nieuwe collega’s.

HR Business Partner Hanneke Manders vertelt enthousiast: “Ons werkveld is behoorlijk specifiek. Goede techneuten, zoals software engineers, zijn schaars. Omdat we op zoek zijn naar gedreven medewerkers die zich echt aan ons merk willen verbinden, steken we veel energie in het vinden van nieuwe collega’s. Hiervoor werken we al een hele tijd samen met Fontys Hogeschool ICT (FHICT). Hun nieuwe omscholingsprogramma Make IT Work is een schot in de roos.”

Basis voor duurzame relaties

Via Make IT Work helpt FHICT bedrijven op een efficiënte manier aan gemotiveerd technisch personeel. Hanneke Manders: “We komen in contact met kandidaten die misschien niet de juiste papieren hebben, maar wel de juiste drive. Dat is het investeren meer dan waard, want dit resulteert vaak in de meest duurzame relaties. We zijn blij om Anne Pinxten en Max Alden-Montague als software engineers te verwelkomen.”

Die ene onverwachte kans

Beide nieuwe collega’s doorliepen via FHICT aan de voorkant een assessment en gesprekken om te kijken of ze geschikt waren voor de functie en voor Actemium. Daarna volgende een training van vijf maanden, waarna ze in april bij ons in dienst kwamen. “Een prachtige kans”, omschrijft Anne Pinxten het omscholingstraject. In 2018 studeerde ze af aan de universiteit van Wageningen. Twee jaar lang zocht ze naar een baan in de voedingsmiddelenindustrie. Zonder resultaat.

Puzzelen boeide Anne altijd al

Via via hoorde Anne Pinxten over Make IT Work. “De technische wereld had altijd al mijn interesse. Met computers werken, trekt me: ik vind het fijn om te puzzelen en logisch na te denken. Het omscholingsprogramma was hard werken, maar leuk. We startten met een diverse groep: er zaten een sterrenkundige, luchtvaarttechnicus en kunstenaar tussen. Ook bijzonder: hier zaten vier vrouwen tussen. Een mooi wapenfeit dat techniek en vrouwen een prima combinatie zijn.”

De technische wereld had altijd al mijn interesse. Met computers werken, trekt me: ik vind het fijn om te puzzelen en logisch na te denken.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Met dank aan juiste zoektermen

Max Alden-Montague over zijn kennismaking met het programma: “Op de TU/e behaalde ik mijn bachelor Innovation Sciences. Dat is een mix van engineering vakken en psychologie, toegepast op de techniek. Tijdens mijn studie kwam ik ook al in aanraking met programmeren. Mijn interesse was meteen gewekt. Na mijn studie werkte ik kort in de IT, maar ik bleef nieuwsgierig naar het programmeren. Na een zoektocht op internet hoe me om te scholen richting software development, kwam ik al snel in aanraking met Make IT Work.”

Kwaliteit verzekerd

Wat Max Alden-Montague zo aanspreekt in het traject? “Vooral dat een erkend onderwijsinstituut het aanbiedt. Fontys staat goed bekend met zijn ICT-opleidingen. Ik ervaar ook dat het traject uitstekend in elkaar zit. Er is veel focus op het opbouwen van praktische vaardigheden. Dat bevalt me. Ik kom met een groot aantal van de belangrijkste aspecten van development in aanraking. En niet alleen het schrijven van code, maar ook de design stappen die hieraan voorafgaan. Interessant.”

Ik ervaar ook dat het traject uitstekend in elkaar zit. Er is veel focus op het opbouwen van praktische vaardigheden. Dat bevalt me. Ik kom met een groot aantal van de belangrijkste aspecten van development in aanraking.

Snel meer kennis én ervaring

Sinds april zijn Anne Pinxten en Max Alden-Montague als software engineer in dienst. Anne werkt bij onze locatie in Roermond en Max heeft Veghel als standplaats. Overigens loopt het Make IT Work-traject nog steeds door. Anne en Max hebben nog regelmatig terugkomdagen bij FHICT om hun kennis en kunde verder te verdiepen én te sparren met studiegenoten en docenten. Ondertussen bouwen ze bij Actemium hun specifieke technische ervaring op.

Potentieel de kans geven

Beide nieuwe collega’s zijn het eens: Make IT Work is een unieke kans om een nieuwe weg in te slaan en je snel en op en top professioneel om te laten scholen. HR Business Partner Hanneke Manders benadrukt: “Wij willen zo in de toekomst meer medewerkers werven. Op deze manier geven we kandidaten met potentie een eerlijke kans, én komen bij ons de juiste mensen aan boord.”