Home Samen in beweging Klantverhalen Margreet Eilert stapt onverschrokken vanuit wellness in techniek
Margreet Eilert stapt onverschrokken vanuit wellness in techniek
Samen in beweging tag corner

Over een onverwachte manoeuvre gesproken: je hoort niet van veel mensen dat ze in coronatijd van baan wisselen. HR Business Partner Margreet Eilert deed het en heeft geen seconde spijt: “Ik was toe aan verandering, zag deze functie voorbij komen en ben ervoor gegaan.” Dan maakte ze ook nog eens de overstap van de wellness naar de techniek. Waarom deze nieuwe wereld, vol met ambitieuze techneuten, haar zo aanspreekt?

“Het is inderdaad geen voor de hand liggende keuze om juist nu op zoek te gaan naar een nieuwe baan”, stelt Margreet Eilert. “Maar ik merkte dat mijn balans tussen werk en privé niet meer in orde was. Met jonge kinderen in huis is dat niet handig. Toen ik deze functie van 24 uur als HR Business Partner in de omgeving Zwolle/Veendam zag, twijfelde ik geen moment.”

Veel ondernemende collega’s

Het was vooral de focus op eigen ondernemerschap die Margreet Eilert aansprak tijdens de kennismaking met Actemium. “In deze eerste maanden ervaar ik dat hier ook echt veel ondernemende collega’s rondlopen. De manier waarop we met elkaar omgaan en de verantwoordelijkheden die ik krijg; ik merk dat er vertrouwen in me is om dingen op mijn manier te doen. Natuurlijk heb ik doelstellingen, kaders en budgetten, maar ik ervaar de vrijheid om hier zelf invulling aan te geven.”

Mensen als gemeenschappelijke deler

Veel kans om aangenomen te worden, dacht ze niet te maken, doelend op haar achtergrond. “Het was ook een van de eerste vragen tijdens het gesprek: wat wil iemand uit de wellness in de techniek? Overal zijn mensen, gaf ik aan. Ik zal me de techniek, afkortingen en benamingen eigen moeten maken, maar ik weet wél wat mensen beweegt en hoe ze in beweging te krijgen.”

Het was ook een van de eerste vragen tijdens het gesprek: wat wil iemand uit de wellness in de techniek?

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Onmetelijke technische drive

Over een complete cultuurshock wil ze niet spreken als het gaat over de overgang van wellness naar de techniek. “De verschillen die ik merk, had ik verwacht. De drive van technische mensen is wel heel anders dan in mijn vorige branche. Techneuten zijn leergierig en willen altijd vooruit. Mijn nieuwe collega’s ademen techniek en willen doorgroeien. Ik hoef ze niet achter de broek te zitten. Die ambitieuze houding maakt mijn werk interessant.”

Bijzonder welkom

Heel veel is Margreet Eilert in deze coronatijd nog niet op kantoor geweest. “Dat is raar, maar het heeft mijn welkom er niet minder warm op gemaakt. Juist onder deze bijzondere omstandigheden zijn mijn collega’s bereidwillig me te leren kennen en me wegwijs te maken. Vaak gaat dat via Teams. Dat werkt uitstekend. Toen het aantal besmettingen in de zomer verminderde, ben ik regelmatig op kantoor geweest. Juist omdat we hier met weinig mensen waren, leer je elkaar goed kennen.”

Juist onder deze bijzondere omstandigheden zijn mijn collega’s bereidwillig me te leren kennen en me wegwijs te maken.

Dynamische basis

En dan is er ook nog eens haar technische kennis die met sprongen vooruit gaat. “Verbazingwekkend hoe snel ik alle afkortingen zelf ben gaan gebruiken”, lacht ze. “Dit is een totaal andere business dan ik de afgelopen zeven jaar gewend was, maar ik voel me hier prettig. De techniek is altijd in ontwikkeling. Ga je niet mee, dan kom je niet verder. Die constante beweging spreekt me aan. Het is de dynamische basis van waaruit ik mijn HR-werk verder wil inrichten.”

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.