Home Samen in beweging Klantverhalen Met geavanceerde data je fabriek slimmer besturen
Met geavanceerde data je fabriek slimmer besturen
Samen in beweging tag corner

Actemium werkt graag samen. Samenwerken met klanten maar ook met partners om zo de oplossingen te kunnen bieden op vragen die spelen. Neem de voedingsmiddelen– en drankenindustrie. Met het steeds veranderende consumentengedrag en bijbehorende verwachtingen enerzijds en striktere overheidsvoorschriften anderzijds, staat de industrie voor een aantal grote uitdagingen. Hogere beschikbaarheid van machines en first time right produceren worden steeds belangrijker. Hoe los je dat op?

Digitalisering kent zijn uitdagingen

Analyseer jij cyclustijden en batchkwaliteiten? Ben jij op zoek naar operational exellence om kosten te verlagen of opbrengst te verhogen? Probeer jij om de apparatuur binnen de juiste bandbreedtes te laten werken? Of probeer jij downtime te voorkomen en onderhoudskosten te verlagen?

Digitale transformatie expert Frits de Raad legt uit waar klanten tegenaan lopen: “De digitalisering komt in de voedingsmiddelen– en drankenindustrie op dezelfde manier tot stand als in andere industrieën en met veel van dezelfde uitdagingen. Juist nu technologie zich heeft ontwikkeld om meer apparaten in fabrieken met elkaar te verbinden en data te genereren, moet je als technoloog ook in staat zijn om sneller en meer met deze data te doen en daarmee je fabriek slimmer te besturen. Maar waarmee ga je beginnen en wat kan ik dan verwachten?”

Geavanceerde data analytics eenvoudig gemaakt

De Raad vervolgt met een aantal vragen die spelen: “Staat procesoptimalisatie hoog op de agenda? Slaat jouw bedrijf data op uit productieprocessen? En wil jij deze data, anders en slimmer gebruiken? Wil je weten hoe je met jouw (productie)data sneller inzicht krijgt in de echte oorzaken van problemen of liever nog voordat problemen ontstaan? Online, vanaf je eigen werkplek? Hiermee verwoord ik dé vragen die ik dagelijks voorgelegd krijg. Mijn antwoord? Met TrendMiner heeft Actemium dé analyse-tool in huis die de kennis van data-analyse laagdrempelig ter beschikking stelt aan technologen”.

Met TrendMiner heeft Actemium dé analyse-tool in huis die de kennis van data-analyse laagdrempelig ter beschikking stelt aan technologen.

Slimmer besturen door teamwork

TrendMiner maakt gebruik van de time-series data om dit allemaal te doen, maar het gaat een stap verder door deze data te combineren met proces-contextgegevens, zoals bijvoorbeeld de productie-, onderhouds- en kwaliteitsdata. Hierdoor komen de gegevens beschikbaar voor analyse en samenwerking met het hele team. 

Gratis webinar

“Sinds vorig jaar is het geven van een webinar niet meer weg te denken”, aldus De Raad. “Wel zo makkelijk eigenlijk, gewoon vanaf je eigen werkplek een live TrendMiner-demonstratie bijwonen. Samen met Wouter Daniels leg ik uit wat het is, wat het kan en hoe het je verder kan helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen even zelf koffiezetten en inloggen.

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.