Home Samen in beweging Klantverhalen Op anderhalve meter toch sterk presteren
Op anderhalve meter toch sterk presteren
Olie & Gas tag corner Samen in beweging tag corner

Hoe het kan dat omvangrijke nieuwbouw projecten groter dan 5 miljoen euro zoals Vopak ondanks de coronacrisis geen vertraging opliepen? De flexibele houding van ons personeel en de proactieve samenwerking met onze klanten hielpen zeker mee. De werknemers van Actemium kregen, in samenwerking met onze klanten, alle ruimte om de klus ‘op anderhalve meter’ te klaren. Uiteindelijk zijn de projecten op tijd opgeleverd en is er doorlopend aan de greenfield-projecten gewerkt met tevreden klanten.

“In moeilijke tijden kunnen excelleren, geeft vertrouwen voor de toekomst”, stelt Koen Staffeleu, Director Business Development van Actemium, over het tijdig afronden van het project. “Op alle fronten is het een positief signaal. Actemium staat voor wendbaarheid binnen de industrie. Met een project als deze laten we zien dat als de wereld stil staat, wij onze klanten toch op een veilige manier vooruit helpen.”

Onafgebroken op locatie bij 5 nieuwbouw projecten met minimaal 300 technici
Veel projecten, zoals Vopak zaten, midden in de uitvoering van een groot project toen de coronacrisis uitbrak. Het tankopslagbedrijf is bezig extra opslagcapaciteit te realiseren. Actemium verzorgt de elektro- en instrumentatiewerkzaamheden. Samen is vanaf maart veel overleg gevoerd om het project toch door te laten gaan. Uiteraard met inzet van de juiste en meest veilige maatregelen. Koen Staffeleu: “Het zegt genoeg dat we al die tijd onafgebroken bij aan het werk zijn geweest.”

Bekijk de video!

Beweging is vooruitgang. Vooral in deze uitdagende tijd. Alles op alles om juist nu de industrie vooruit te duwen.

Levend te houden. Veiligheid en gezondheid op het allerhoogste niveau. Alleen zo maken we verantwoorde stappen. Die kansrijke industriële toekomst is er nog steeds. Samen met Actemium blijf je in de race. Beweeg je mee? 

Projectmedewerkers zelf aan zet
De RIVM-maatregelen waren streng. Dit zette Actemium alleen maar op scherp. “Iedere dag kwamen er nieuwe regels en restricties bij. Wat we tijdens dit proces zorgvuldig hebben gedaan, is dat we onze technici zelf aan het roer lieten staan. Ze mochten bijvoorbeeld individueel kiezen of ze door wilden werken gezien de situatie en impact van COVID-19 op het sociale vlak sterk uiteen kunnen liggen. Er is constant overleg met onze klanten en medewerkers geweest over maatregelen en eigen ideeën waar medewerkers zich veilig bij voelden, zoals extra PBM’s, de fiets pakken in plaats van de auto, afstand houden in substations en nog veel meer”, licht Koen Staffeleu toe.

Er is constant overleg met onze klanten en medewerkers geweest over maatregelen en eigen ideeën waar medewerkers zich veilig bij voelden.

Over saamhorigheid gesproken
Uiteraard was de impact van alle extra maatregelen op het project groot. “Er ontstonden gaten in de beschikbaarheid van personeel. Gelukkig konden we deze opvangen met onze collega’s van andere business units binnen onze organisatie. Vanzelfsprekend heeft dit ook impact gehad op de efficiëntie in uitvoering. Zo moesten er door aanpassingen vaak nieuwe planningen komen met wijzigingen in werkvolgordes zodat er voldoende afstand kon worden gehouden. Dat het gelukt is om het project binnen gestelde doorlooptijden te realiseren, is duidelijk een samenspel. Klanten, Actemium en de uitvoerende projectmedewerkers vertrouwden in deze ongewone tijden meer dan ooit op elkaar.”  

Bent u op zoek naar een stabiele E&I-partner voor uw project? Neem dan contact op met onze expert
Koen Staffeleu
Director Business Development & Green Hydrogen -
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 16 45 17

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

* verplicht
Privacystatement

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.