Home Samen in beweging Klantverhalen PdM 4.0: preventief onderhoud op het allerhoogste niveau
PdM 4.0: preventief onderhoud op het allerhoogste niveau
Maintenance tag corner Samen in beweging tag corner

De revolutie in de industriële wereld van onderhoud was nog nooit zo groot. Maintenance 4.0 resulteert in een onverstoorbaar sterk presterende fabriek. Wil je onderhoud naar het allerhoogste hoogste niveau tillen door preventief sterk voor de dag te komen? Actemium, Axians en Mainnovation slaan de handen ineen: industrial performance digitally improved.   

Dat we in deze tijden binnen de industrie niet om digitalisering heen kunnen, is overduidelijk. De concurrentie neemt toe, er is enorme druk op marges en er dienen zich constant veranderingen aan. Processen zullen daarom steeds efficiënter ingericht moeten worden. Predictive maintenance speelt hierin een cruciale rol. Maar hoe zorg je dat je in de toekomst minder afhankelijk bent van onvoorspelbare storingen in de fabriek?

Data gedreven fabriek

Het antwoord schuilt in een sterke data gedreven fabriek. Deze schat aan informatie zetten we in om je onderhoudsprocessen op de korte en lange termijn te versterken. “Belangrijk om te beseffen is wel dat er verschil is tussen Operational Technology (OT) en Information Technology (IT)”, verduidelijkt Ferry Janssen, Business Consultant. OT is de motor van de werkvloer, waarbij gefocust wordt op productiviteit. Binnen IT draait het om het verwerken van data.

OT en IT verbinden

De structurele impact op onderhoudsgebied komt door beide werelden met elkaar te verbinden. “Zo komen we tot nieuwe inzichten én zijn we in staat om fabrieken op het allerhoogste niveau toekomstbestendig te maken,” stelt Erwin Kloppenburg, Business Development Manager van Axians. “Dat is ook meteen het vernieuwde van deze aanpak. Samen komen we tot de meest effectieve preventieve onderhoudsoplossingen.”

Zo komen we tot nieuwe inzichten én zijn we in staat om fabrieken op het allerhoogste niveau toekomstbestendig te maken.

Transitiemanager ook van de partij

Naast de specialisaties van industrieel partner Actemium en digitaliseringsstrateeg Axians is binnen dit samenwerkingsverband ook de expertise van Mainnovation aanwezig. “Met onze inbreng van specifieke onderhoudskennis en FMEA*-bibliotheken, zorgen wij dat deze digitaliseringsslag op alle vlakken soepel verloopt, zodat er nergens energie verloren gaat”, vertelt Pieter de Klerk, Executive Consultant bij Mainnovation.

Snellere en betere beslissingen

Bij maintenance 4.0 draait het allemaal om het verzamelen en analyseren van alle relevante data, om op basis hiervan de snelste, beste en meest accurate beslissingen te kunnen nemen. “Predictive maintenance op topniveau”, vat Ferry Janssen samen. “Onze inspanningen resulteren onder andere in meer uptime, kostenreductie, het verkleinen van veiligheidsrisico’s en het verlengen van de levensduur van apparaten. Zo hebben we meer grip en zijn we in staat om op het juiste moment in te grijpen.”

Onze inspanningen resulteren onder andere in meer uptime, kostenreductie, het verkleinen van veiligheidsrisico’s en het verlengen van de levensduur van apparaten.

Industry Live Sessions

Nieuwsgierig hoe je de transitie naar deze beproefde manier van preventief onderhoud bewerkstelligt? Erwin Kloppenburg: “Daar vertellen we graag meer over. Onlangs hielden we de zogenaamde ‘Industry Live Sessions’. We laten hierin zien hoe we samen impact maken in de industriële wereld van onderhoud. Opdrachtgevers horen meer over het voorspellen van toekomstige defecten en we zetten hier meteen preventieve maatregelen tegenover. De onderhoudswereld is er in ieder geval een stuk ‘voorspelbaarder’ op geworden.”

 

Bekijk hier de opname van het webinar ‘Predictive Maintenance 4.0’ van de Industry Live Sessions. 

Wil je onderhoud naar het allerhoogste hoogste niveau tillen door preventief sterk voor de dag te komen? Neem contact met ons op!
Ferry Janssen
Business Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 22 69 59 05

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.