Home Samen in beweging Klantverhalen Remote ATEX awareness training treft doel
Remote ATEX awareness training treft doel
Maintenance tag corner Atex tag corner Samen in beweging tag corner

Hoe zorg je voor meer ATEX awareness binnen je organisatie? Dat regelen we bij Actemium via trainingen op maat. Er kan gekozen worden voor een online-versie. Deze training is extra interactief, zodat deelnemers zich levendig voor kunnen stellen waar en wanneer zich explosiegevaarlijke situaties voordoen.

ATEX is voor veel industriële bedrijven een belangrijk thema. Met goed advies en maatwerktrainingen is vaak een flinke inhaalslag te maken. Onlangs klopte een bedrijf uit de energiewereld voor remote trainingssessies bij ons aan. De woordvoerder van het bedrijf: “We willen dat onze medewerkers gevaarlijke situaties kunnen herkennen én vervolgens ook op de juiste manier kunnen handelen. Deze trainingen zijn een praktische manier om snel meer bewustwording te realiseren.”

Juist nu denken veel bedrijven extra na over de inrichting van hun fabrieken. Voldoen ze bijvoorbeeld aan de juiste ATEX-richtlijnen. Wij brengen via onze trainingen meer praktische kennis naar de werkvloer.

Populaire Kahoot!
Patrick Engels is de ATEX-expert binnen Actemium: “Juist nu denken veel bedrijven extra na over de inrichting van hun fabrieken. Voldoen ze bijvoorbeeld aan de juiste ATEX-richtlijnen. Wij brengen via onze trainingen meer praktische kennis naar de werkvloer. In verband met de coronacrisis wordt nu vaak gekozen voor de online-editie. Om het praktisch te houden, verdelen we videosessies van twee uur over meerdere dagen. De online kennisquiz Kahoot! is een populair terugkerend onderdeel.”

Interactieve afwisseling
Operators en niet-elektrisch geschoolde medewerkers volgden in het geval van het energiebedrijf de training. “ATEX kan nogal theoretisch zijn. Gelukkig hadden we de beschikking over een bevlogen trainer. Theorie en praktijk wisselden elkaar prima af. Interessante praktijksituaties spraken tot de verbeelding en een online quiz is altijd leuk. Bovendien werd via de quiztool getoetst of de kennis bleef hangen. Na afloop van de cursus hebben we een toets afgenomen om de ATEX-kennis te testen. Alle deelnemers zijn geslaagd en hebben hun certificaat ontvangen”, vertelt de woordvoerder.

Remote-editie prima alternatief
Of het lastig is om een remote training te regelen? “Wij zijn gewend om via Teams te werken: het videobellen is dus niet nieuw. Alle medewerkers moeten uiteraard wel de beschikking hebben over een laptop of camera, zodat ze vanuit thuis aan de training kunnen deelnemen. Een klassikale training is persoonlijk en dat heeft zo zijn voordelen. Deze remote-versie bleek in de coronatijd echter een prima optie om explosiegevaarlijke situaties onder de aandacht te brengen.”

Neem contact op voor meer informatie over onze remote ATEX awareness trainingen
Patrick Engels
Discipline Engineer - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 53 66 37

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

* verplicht
Privacystatement

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.