Home Samen in beweging Klantverhalen Remote innoveren blijkt verrassend effectief!
Remote innoveren blijkt verrassend effectief!
Food tag corner Samen in beweging tag corner

Onze klanten zijn constant in beweging om het beste uit zichzelf te halen. De implementatie van innovatieve industriële technieken is hierbij essentieel. Het afgelopen jaar hebben we voor een klant een deel van het productieproces geëngineerd, geprogrammeerd en gemonteerd. Wat we doen als op locatie werken ineens niet meer vanzelfsprekend is? Dan testen en trainen we remote.

Sebastian Taken, Client Manager bij Actemium, over het betreffende project. “Onze klant wil stappen maken op het gebied van automatisering en elektrotechnische engineering. Concreet betekent dit dat we sinds 2019 samen met de opdrachtgever bezig zijn om IO-Link over Profinet te implementeren. Dit is een veelbelovende techniek. Je krijgt als klant veel meer informatie over je componenten en hebt tevens remote toegang tot deze componenten.”

Verrassende FAT en operator training
Een project dat in volle gang is, wil je nooit zomaar stilleggen. Een doordachte strategie van alle samenwerkingspartners resulteerde vanaf maart 2020 snel in flexibele oplossingen. “Zo hebben we voor het eerst samen met deze opdrachtgever een software FAT op afstand uitgevoerd. Ook de operator-training is remote gedaan. Enthousiasme alom, omdat beide initiatieven verrassend goed verliepen”, vertelt Sebastian Taken.

Extra veiligheid is standaard
Uiteraard kunnen niet alle projectonderdelen op afstand uitgevoerd worden. “Samen met onze opdrachtgever hebben we goed gekeken naar het werkterrein en de werkgebieden. Er is een plan opgesteld met onder andere looproutes, aanvoerroutes, extra hygiënemaatregelen, afzetting, scheiding van de verschillende werkgebieden en dagelijkse gezondheidschecks. Deze aanpak vraagt veel van alle partijen, maar is in deze uitdagende tijden noodzakelijk en dus standaard.”

Actemium is een wendbare partner. We zijn in staat om heel goed naar onze klanten te luisteren en hebben de ervaring om veilig en snel te kunnen inspringen op onvoorziene situaties.

Veerkrachtig doorgaan
Het is juist de intensieve samenwerking met opdrachtgevers die de veerkracht van klanten vergroot, merkt Sebastian Taken. “Actemium is een wendbare partner. We zijn in staat om heel goed naar onze klanten te luisteren en hebben de ervaring om veilig en snel te kunnen inspringen op onvoorziene situaties. Dat is precies wat nodig is om in deze tijden veilig en verantwoord projecten door te laten gaan. Zo blijven we ook nu industriële processen innoveren.”

Lees meer over de intensieve samenwerking met onze opdrachtgever: 
FrieslandCampina stelt hoge eisen aan productieprocessen

Neem contact op voor meer informatie over Automatisering en Elektrotechnische engineering
Sebastian Taken
Client Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 48

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */
* verplicht
Privacystatement
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text';fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[3]='MMERGE3';ftypes[3]='radio'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);