Home Samen in beweging Klantverhalen Roy Sallet past zich moeiteloos aan plottwist aan
Roy Sallet past zich moeiteloos aan plottwist aan
Samen in beweging tag corner

Senior Projectleider Roy Sallet beleefde een interessante vuurdoop bij Actemium. Halverwege 2019 kwam hij nieuw bij Actemium binnen. “Ik zou me gaan richten op de herstructurering van E&I-onderhoudscontracten in Zeeuws-Vlaanderen. Mijn eerste grote project werd echter een turnaround in de lastige coronaperiode.” De nieuwkomer hield tijdens deze plottwist het hoofd koel, en blikt voldaan terug op een bewogen jaar.  

Roy Sallet voelt zich thuis bij Actemium. “E&I is mijn wereld. Ik ben er van jongs af aan in gespecialiseerd. Dat ik nu als Senior Projectleider in Zeeuws-Vlaanderen op dit gebied ontwikkelingen en innovaties in gang kan zetten, is voor mij ideaal. Het was de bedoeling dat ik me hier van begin af aan op zou focussen. Door ziekte van een collega kreeg mijn eerste jaar bij Actemium echter een verrassende wending.”

Dynamiek ten top

Koud een maand binnen, kreeg Roy Sallet de vraag of hij de turnaround van een grote aardolieraffinaderij wilde begeleiden. “Het was even schakelen, maar ik was meteen enthousiast. Ik hou van de dynamiek van fabrieksstops. De druk om een omgeving in korte tijd in optimale staat te brengen, is enorm. De saamhorigheid die hier bij komt kijken, spreekt me aan”, vertelt de manager die in Vlissingen woont en in Goes werkt.  

Iedere week naar tekentafel

Wat voor de nieuweling toch al een drukke periode was, werd in maart 2020 alleen maar gecompliceerder. “Deze eerste coronaperiode was erg rumoerig. Lange tijd was bijvoorbeeld onzeker of de turnaround door zou gaan. Omdat we hier geen duidelijkheid over kregen, zat ik wekelijks om de tekentafel om de organisatie rond te krijgen. Geloof me, zo’n onzekere setting is de ultieme manier om mijn collega’s te leren kennen. Al snel werd me duidelijk dat ik deel uitmaak van een stevig netwerk”, vertelt Roy Sallet.

Veilige stempel gedrukt

Tijdens de piek van de turnaround liepen er tweehonderd Actemium-medewerkers op de raffinaderij rond om de E&I-werkzaamheden uit te voeren. “Deze turnaround was extra spannend door de toegenomen RIVM-veiligheidsmaatregelen. In principe schrijft de klant voor hoe werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, maar ze stonden ook open voor mijn inbreng. Ik heb vele discussies gevoerd over hoe en wanneer welke PBM’s in te zetten. Dat stukje extra verantwoordelijkheid wilde ik graag nemen.”

Deze turnaround was extra spannend door de toegenomen RIVM-veiligheidsmaatregelen.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Terug naar zijn basis

De turnaround zit er inmiddels op. Tijd voor Roy Sallet om terug te keren naar zijn oorspronkelijke opdracht. “Ik ben in Zeeuws-Vlaanderen verantwoordelijk voor alle bestaande E&I-onderhoudscontracten. Ik wil gaan kijken hoe we zaken efficiënter, beter en meer toekomstgericht kunnen regelen. En we willen natuurlijk ook nieuwe klanten aantrekken en onze dienstverlening uitbreiden.”

Dat het voor de industrie een lastige periode is, is evident. Deze moeilijke omstandigheden prikkelen me alleen maar meer om met goede oplossingen en noviteiten te komen.

Gedreven

Ideeën over hoe hij de onderhoudscontracten in Zeeuws-Vlaanderen gaat herstructureren, zijn er volop. “Het afgelopen jaar is voor mij de ideale leerschool geweest. Ik weet precies wat Actemium van me verwacht: dat ik mijn expertise en mijn passie voor E&I onder alle omstandigheden inzet. Het is fijn om de vrijheid te voelen om dat op mijn eigen manier te doen. Dat het voor de industrie een lastige periode is, is evident. Deze moeilijke omstandigheden prikkelen me alleen maar meer om met goede oplossingen en noviteiten te komen.”

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.