Home Samen in beweging Klantverhalen Signaleer verborgen risico’s in het productienetwerk
Signaleer verborgen risico’s in het productienetwerk
Consultancy tag corner Cybersecurity tag corner Samen in beweging tag corner

Hoe is het gesteld met de cybersecurity van jouw industriële omgeving? Volgens Rick Booij is deze vraag actuele dan ooit. “De digitale transformatie (ofwel Industry 4.0) is niet meer te stoppen, maar hoe maak je deze beweging op een veilige manier? Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van deze vraag en zien industriële cybersecurity als belangrijk aandachtspunt. Want alleen met de juiste aanpak blijf je digitaal in beweging.”

Industriële netwerken worden steeds groter en complexer. Bovendien zijn ze steeds meer verbonden met het kantoornetwerk en het internet (de Cloud). “Een goede zaak”, benadrukt Rick Booij, Senior Business Consultant bij Actemium. “Door het toepassen van nieuwe (veelal Cloud gebaseerde) mogelijkheden, zoals Data Analytics en (mobiele) applicaties met specifieke functies, kan je de efficiëntie verhogen, foutenmarges minimaliseren en realtime inzicht krijgen in wat er zich op de productievloer afspeelt. Het is echter ook belangrijk om te beseffen dat deze mogelijkheden connectiviteit vereisen met de industriële systemen, waarbij het een absolute must is om dit op een veilige wijze te doen.”

Cybersecurity neemt vlucht
“Wie over een geavanceerde procesbesturing beschikt, wil deze ook op de juiste manier beveiligen. De belangen zijn immers groot. Via een firewall dek je een deel van de risico’s af met betrekking tot het verkeer tussen delen van je netwerk (bijv. kantoor- en productieomgeving). Maar je wilt ook de kwetsbaarheden in je industriële omgeving in kaart brengen en opvallende gebeurtenissen signaleren. De Nozomi Guardian is hiervoor de perfecte oplossing. Door al het netwerk verkeer te monitoren krijg je inzicht in alle gekoppelde systemen, maar ook afwijkend gedrag van systemen. Ook is het een goede zaak om (server)logs te verzamelen en centraal, in de juiste context, te analyseren. Een voorbeeld hiervan zijn administratieve gebeurtenissen in Windows systemen.”, stelt Rick Booij.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bekijk de video!

Beweging is vooruitgang. Vooral in deze uitdagende tijd. Alles op alles om juist nu de industrie vooruit te duwen.

Levend te houden. Veiligheid en gezondheid op het allerhoogste niveau. Alleen zo maken we verantwoorde stappen. Die kansrijke industriële toekomst is er nog steeds. Samen met Actemium blijf je in de race. Beweeg je mee? 

24/7 digitale beveiliging
Niemand hoeft meer overtuigd te worden: cybersecurity is een cruciaal aspect om je digitale omgeving te beschermen, én grip te hebben op onbedoelde en soms zelfs gevaarlijke externe invloeden. Rick Booij: “Samen met onze klanten werken we constant aan gedegen cybersecurity beleid en de bijbehorende best practices. De monitoring van je industriële omgeving is, na bewustwording, een van de eerste stappen. Echter is het inregelen van een monitoring systeem slechts het begin, want alle (afwijkende / verdachte) gebeurtenissen moeten worden geanalyseerd en beoordeeld. Wanneer de klant dit zelf niet wil of kan, dan kunnen wij dit verzorgen samen met de analisten van het Security Operations Center van zusterbedrijf Axians. Dit biedt de mogelijkheid om in één SOC/SIEM-omgeving kantoor- en productiesystemen te bewaken. Wist u overigens dat dankzij monitoring malware opgemerkt kan worden op het netwerk voordat zijn ‘payload’ wordt geactiveerd?”.

Samen met onze klanten werken we constant aan gedegen cybersecurity beleid en de bijbehorende best practices.

Weten hoe je monitoring in kunt zetten om de productie in beweging te houden? Neem dan contact op met een van onze experts.
Rick Booij
Business consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 46 84 80 99
Gert Ippel
Consultant Industrial Cybersecurity - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 40 48 65 66

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

* verplicht
Privacystatement

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.