Home Samen in beweging Klantverhalen Slimme elektrotechniek blijft Roy Hetterscheid al twintig jaar boeien
Slimme elektrotechniek blijft Roy Hetterscheid al twintig jaar boeien
Samen in beweging tag corner

Roy Hetterscheid is een oudgediende. Iedere dag weer neemt hij als Leidinggevend Monteur een berg ervaring met zich mee. Toch is hij, na bijna twintig dienstjaren, nog steeds nieuwsgierig naar wat hem vandaag te wachten staat. “Een storing gooit heel mijn planning overhoop. Dan sta ik opeens op een heel andere plek dan ik voorbereid had.”

In de beginjaren van zijn loopbaan als monteur legde Roy Hetterscheid in een modelwoning van een woningcorporatie de domotica aan. Hij had toen niet kunnen bedenken dat deze slimme elektrotechniek als rode draad door zijn carrière heen zou lopen. “Het is inderdaad uitgegroeid tot een van mijn specialisaties”, vertelt hij.

Allesverbindende domotica

Domotica is voor Roy Hetterscheid een meer dan boeiend vakgebied. “Er komt ontzettend veel in samen. Alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van elektrotechniek om wonen, leven en werken makkelijker te maken, maakt er onderdeel van uit. Denk onder andere aan KNX-gebouwautomatisering, besturing van verlichting, zonwering, video-intercom, toegangscontrole- en kaartlezersystemen. Alles moet uiteindelijk zonder storingen samen kunnen werken.”

Allround monteur

De slimme elektrotechniek heeft zich door de jaren heen enorm ontwikkeld. Datzelfde geldt voor Roy Hetterscheid. “Ik verricht nog steeds veel werkzaamheden voor dezelfde woningcorporatie als waarvoor ik destijds de domotica aanlegde. Verder ben ik actief in de zorgsector. Maar je ziet me bovendien in de industrie. Omdat ik vaak lang op dezelfde plekken werk, word ik gevraagd om collega’s op te leiden en klantcontacten te onderhouden. Verder word ik vanuit mijn ruime ervaring ingezet als servicetechnicus.”

Omdat ik vaak lang op dezelfde plekken werk, word ik gevraagd om collega’s op te leiden en klantcontacten te onderhouden. Verder word ik vanuit mijn ruime ervaring ingezet als servicetechnicus.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Welkome variatie

Voor Roy Hetterscheid is geen dag hetzelfde. “Dat houdt mijn werk interessant. Ik kan in mijn hoofd een hele planning hebben, maar als een opdrachtgever met een storing aan een intercomsysteem belt, dan gaat dat voor. Ik kom dus op veel verschillende plekken. Hierdoor ken ik veel verschillende terreinen, complexen en gebouwen van binnen en van buiten. En ik heb door de jaren heen ook veel mensen leren kennen.”

Minder persoonlijk contact

Roy Hetterscheid doelt onder andere op bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen, medewerkers van de technische dienst en huismeesters. “Wat dat betreft voelt deze coronaperiode wel anders. Mijn werk gaat gewoon door, maar er is minder persoonlijk contact. Juist nu merk ik hoe fijn en belangrijk het is om af en toe een praatje te kunnen maken.”

Jonge techneut

Overigens zat de elektrotechniek er van jongs af aan al in bij Roy Hetterscheid. “Mijn vader was werkzaam in de bouw; ik denk dat ik daardoor geïnteresseerd ben geraakt in techniek. Als klein jochie was ik altijd aan het sleutelen”, herinnert hij zich. Hij koos na de basisschool voor een technische opleiding en merkte tijdens deze studie dat elektrotechniek hem goed lag. “Vandaar mijn specialisatie”, verklaart hij.

Mijn vader was werkzaam in de bouw; ik denk dat ik daardoor geïnteresseerd ben geraakt in techniek. Als klein jochie was ik altijd aan het sleutelen.

In de genen

Zijn twee zoons lijken zijn talent voor techniek bovendien met zich mee te dragen. “Ook zij zijn nieuwsgiering aangelegd en willen weten hoe dingen werken. Ik neem bijvoorbeeld wel eens oude apparatuur mee. Die halen ze dan uit elkaar om de boel te ontleden. Techniek zit dus blijkbaar in onze genen.” 

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.