Home Samen in beweging Klantverhalen Student Dani Noordman kent wervelende carrièrestart
Student Dani Noordman kent wervelende carrièrestart
Samen in beweging tag corner

Dat is bijzonder: een voormalig stagiair die zijn opleiding tot chemisch technoloog aan het afronden is én ook al een dag in de week in dienst is van Actemium. “De klik van beide kanten is goed”, vertelt Dani Noordman. “Ik leer hier zoveel meer dan op school. Zo ben ik nu al voor een aansprekend project P&ID’s aan het tekenen”, vertelt hij over de flitsende start van zijn technische carrière.

Dat Dani Noordman bij Actemium aanklopte voor zijn stage, is niet toevallig. “Ik wilde graag kijken hoe het er bij een ingenieursbureau aan toe gaat. Van medestudenten hoorde ik goede verhalen over Actemium. Over de werksfeer bijvoorbeeld: relaxt, terwijl er wel hard gewerkt wordt. Ook vernam ik dat je als stagiair goed behandeld wordt. Een berichtje richting Actemium was genoeg. We gingen met elkaar in gesprek en niet lang daarna was mijn stage geregeld.” 

Energievreters in kaart

Het ging om een stage van een halfjaar, waarin de student een literaire studie deed naar energiebesparing binnen de zuivelindustrie. “Actemium werkt veel binnen deze sector en wilde graag meer achtergrond. Ik heb de energiestromen in kaart gebracht en heb achterhaald wat de grote energievreters zijn binnen dit proces. Dat blijkt vooral in het koelingsproces te zitten. Uiteindelijke conclusie is dat er zeker energie bespaard kan worden, maar dat het ook weer veel geld kost om dit te realiseren.”

Uit de schoolbanken

Hoewel het een literaire studie in de coronaperiode betrof, had  Dani Noordman het prima naar zijn zin bij Actemium. “Dat had alles met mijn stagebegeleiders en collega’s te maken”, zegt hij. “Ik ben goed ontvangen, kreeg uitstekende begeleiding en er werd altijd met me meegedacht. Voor mij als stagiair was het super interessant om inhoudelijk in gesprek te zijn met professionals. Dan had ik ook nog eens contacten met leveranciers. Kortom: al was ik veel thuis aan het werk; ik was wel echt de schoolbanken uit.” 

Ik ben goed ontvangen, kreeg uitstekende begeleiding en er werd altijd met me meegedacht. Voor mij als stagiair was het super interessant om inhoudelijk in gesprek te zijn met professionals.

Studeren en werken tegelijk

Het is juist die professionele doe-mentaliteit van Actemium die Dani Noordman aanspreekt. “Tijdens een stagedag kwam ter sprake of ik later voor deze organisatie wil werken. Maar natuurlijk. Toen is het balletje gaan rollen. Vanaf maart 2021 ben ik een dag in de week in dienst. Dat is prima te combineren met mijn studie. Ik zorg gewoon dat ik naar alle lessen ga; dat maakt het studeren thuis makkelijk. En zo blijft er genoeg tijd over voor mijn werk.”

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Interessant: P&ID’s tekenen

Die werkdag haalt ook weer het beste in de student naar boven. “Ik ben hier verbonden aan een mooi project, waarin we voor een klant een nieuw tankenpark bouwen. Aan mij om de P&ID’s te tekenen. Ontzettend leuk en leerzaam, want dit thema hebben we op school niet eens behandeld. Het geeft meteen aan waarom het voor mij fijn is om hier te werken: er gaat een nieuwe wereld voor me open. Deze veelzijdige technische industriële setting boeit me enorm.”

Toch geen tandarts

Overigens was het niet vanzelfsprekend dat Dani Noordman de techniek in zou gaan. “Ik heb lang op het spoor van tandheelkundige gezeten”, vertelt hij. “Toen ik voor de toelatingstoets met een dik boek voor me zat, wist ik echter dat dat niet mijn toekomst was. Ik ben toen heel serieus na gaan denken wat ik wel wilde. Scheikunde en natuurkunde trokken me altijd, maar in een lab werken spreekt me weer niet aan. Zo ben ik bij chemische technologie uitgekomen.”

Leergierige process engineer

Dat het een goede keuze is, blijkt uit het feit dat de student de eerste twee jaar in één jaar tijd voltooide. “Alles wat ik leer, smaakt naar meer. Deze stage en baan bij Actemium maken me alleen maar meer nieuwsgierig. Misschien dat ik na deze studie mijn master ga halen. Ik wil in ieder geval alles doen om me tot de meest veelzijdige process engineer te ontwikkelen. Actemium is voor mij de perfecte leerschool en stimuleert me hierin.”

Alles wat ik leer, smaakt naar meer. Deze stage en baan bij Actemium maken me alleen maar meer nieuwsgierig.