Home Samen in beweging Klantverhalen Tankbierwagens van Heineken staan niet stil
Tankbierwagens van Heineken staan niet stil
Beverage tag corner Telling Tank tag corner Samen in beweging tag corner

Heineken had jaren geleden niet kunnen bedenken hoe cruciaal het zou zijn om retourbier te kunnen registreren. Tijdens de lockdown én de opstart van de horeca zijn het juist dit soort innovatieve tankbieroplossingen die tot relatieve rust leiden bij de brouwerij. Carl van der Wielen, Manager Tankbier & Evenementen Transport, legt uit hoe het de Nederlandse multinational lukt om in deze roerige tijden toch het hoofd koel te houden.

In 2016 koos Heineken ervoor om de hele Heineken tankbiertruckvloot te moderniseren/automatiseren, en deze meteen te koppelen aan de backoffice. Dit hypermoderne systeem beviel al goed, maar blijkt tijdens het coronatijdperk helemaal van onschatbare waarde te zijn.  

Ineens bier terughalen 
Carl van der Wielen: “Van de een op de andere dag ging in maart de horeca op slot. Heineken is een echte serviceorganisatie. We hebben er alles aan gedaan om de horeca van dienst te zijn. Zo hebben we de afgelopen maanden veel bier uit vele tankbierinstallaties teruggehaald. Let wel: dit is een ingewikkeld proces, waar veel bij komt kijken.”  

Op en top accuraat 
De innovatieve tankbieroplossingen van Actemium bleken een gouden zet. “Er is binnen het hele innovatieproces bijvoorbeeld heel bewust gekozen om retourbier te kunnen registreren. Juist deze retourfunctionaliteit komt nu van pas. We kunnen heel gemakkelijk aantonen hoeveel bier is teruggehaald, en ook voor het terugvragen van accijns is deze functie ideaal. Het retourproces is sluitend en dat is op alle vlakken geruststellend.”  

Geautomatiseerde tankbierlogistiek helpt Heineken bij heropstart Nederlandse horeca

Lees het volledige interview met Carl van der Wielen, Manager Tankbier & Evenementen Transport

Telling Tank Heineken

Nu even halve tanks bier 
Ook nu de horeca weer langzaam aan het opstarten is, plukt Heineken de vruchten van de innovatieve en geïntegreerde technische oplossingen. Carl van der Wielen vervolgt: “Via ons systeem zitten we kort op de bal. Er is iedere minuut van de dag overzicht en structuur. Dat maakt het nu bijvoorbeeld mogelijk om de horeca tijdelijk halve tanks bier te leveren. Als het vanaf 1 juli drukker wordt, kunnen we gemakkelijk opschalen.” 


Via ons systeem zitten we kort op de bal. Er is iedere minuut van de dag overzicht en structuur.

Innovatieve partners 
Van der Wielen is blij met Actemium als automatiseringspartner. “Actemium heeft aan een paar woorden genoeg om ons aan de hand te nemen en mooie dingen te realiseren. Naast technologische kennis hebben ze verstand van onze brouwerij- en logistieke processen. De servicegerichtheid en betrouwbaarheid van Actemium zijn voor ons heel waardevol: samen blijven we in beweging. 

Neem contact op voor meer informatie over onze innovatieve tankbieroplossingen
Michiel van Vlijmen
Global Business Developer Beer and Beverage - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 20 66 83

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */
* verplicht
Privacystatement
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text';fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[3]='MMERGE3';ftypes[3]='radio'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);