Home Samen in beweging Klantverhalen Vlijmscherpe 3D-visualisatietool biedt universele mogelijkheden
Vlijmscherpe 3D-visualisatietool biedt universele mogelijkheden
Samen in beweging tag corner

Ideaal: een haarscherp 3D-beeld van je fabriek. Projectteams, management en leveranciers kunnen zo op ieder moment en onder alle omstandigheden virtueel de fabriek in. Niet voor niets benaderde een zuivelfabriek in het Noorden van het land onze vestiging in Zwolle voor een 3D-visualisatie van de productieomgeving. Thuiswerken wordt er vele malen effectiever op. Bovendien is het dé engineeringstool van de toekomst.  

Met deze tool heb je altijd en overal virtueel toegang tot de fabriek. Dat schept ongekende mogelijkheden.

3D-visualisatie is binnen de industrie actueler dan ooit. Bert Smid, Client Manager bij Actemium, legt uit waarom: “Met deze tool heb je altijd en overal virtueel toegang tot de fabriek. Dat schept ongekende mogelijkheden. Sleutelfiguren hebben letterlijk haarscherp de fabriek in beeld. Hiermee kun je op veel fronten tijdswinst en kostenbesparingen boeken.”

Vanuit thuis fabriek in

Actemium heeft via een 3D/3600 fotoscan de betreffende fabriek in kaart gebracht. “Zie het als een Google Street View, waarmee je de fabriek 24/7 online vanaf elke locatie kunt bezoeken, zonder dat je er fysiek hoeft te zijn. Het spreekt voor zich dat dit vooral in het coronatijdperk ideaal is. Thuiswerken is voor veel medewerkers ineens heel gemakkelijk, omdat ze vanuit thuis toch digitaal de fabriek in kunnen”, stelt Bert Smid.

Bedankt voor de snelle verwerking. Ik heb de beelden inmiddels met een aantal functionarissen kunnen bespreken en iedereen (incluis mijzelf) is laaiend enthousiast. De mogelijkheden die deze beelden bieden zijn enorm. Vooral op het gebied van toekomstige engineering en logistieke stromen zie ik veel kansen. Ik zal morgen een lijst maken met de locaties voor tags. Als die er eenmaal in verwerkt zijn is de tool nog veel meer behulpzaam.

Met vriendelijke groet,
Stan Nelissen
Plant Manager Drachten & Oosterwolde

3D-engineering

3D-visualisatie is tegelijkertijd dé investerings- en engineeringstool van de toekomst. “Je maakt investeringen inzichtelijk via financiële en visuele onderbouwing. Nieuwe installaties en processen zet je moeiteloos in een 3D-presentatie. Hiermee zijn ze meteen geschikt om te versturen naar leveranciers. Achter de tags zit de informatie die ze nodig hebben om de engineering te realiseren”, vertelt de Client Manager. 

Het maakt het plannen van overleggen met onder andere projectteams, maintenance, hoofdkantoor en leveranciers zoveel gemakkelijker en effectiever.

Dynamisch en effectief overleg

3D-visualisatie is niet alleen nu een uitkomst. De tool is sowieso breed inzetbaar. Bert Smid: “Het maakt het plannen van overleggen met onder andere projectteams, maintenance, hoofdkantoor en leveranciers zoveel gemakkelijker en effectiever. Er hoeft niet gereisd te worden, terwijl er wel ‘beeld’ is. Dit voorkomt fouten en misverstanden. Je kunt immers meteen naar de leidingloop kijken als er vragen over zijn.”

Iedereen op dezelfde golflengte

Huidige klanten zijn blij met de tool. Het biedt diepgaand inzicht in de fabriek( en mogelijkheden). Bert Smid tot slot nog over 3D-visualisatie: “Fabrieken kunnen online via internet op laptops, mobiele telefoons en iPads bekeken worden. Hier is geen speciale software voor nodig. De tool is geschikt voor technische én voor niet-technische mensen. Je kunt de fabriek vanaf een helikopterview bekijken, maar je kunt ook inzoomen op details. Cloud hosting is uiteraard veilig.”   

Weten hoe je onze visualisatietool kunt inzetten voor 3D-beeld van de productieomgeving. Neem dan contact op met onze expert
Bert Smid
Client Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 67

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.