Home Samen in beweging Klantverhalen Waarom Joris Theiner altijd die extra stap maakt
Waarom Joris Theiner altijd die extra stap maakt
Samen in beweging tag corner

In 2015 stapt hij als stagiair de wereld van Actemium binnen. Een jaar later start hij als Junior Software Engineer. In 2020 is hij benoemd tot Lead Software Engineer en is hij ingezet binnen een groot internationaal project. Dat vooruitstrevende is kenmerkend aan Joris Theiner. Vanaf het moment dat hij op jonge leeftijd geconfronteerd wordt met dyslexie, leert hij zichzelf aan om altijd een stap extra te zetten.

“Ik zie dyslexie niet als een belemmering. Het betekent niet dat ik iets minder goed kan. Het geeft alleen maar aan dat ik meer mijn best moet doen om het gewenste resultaat te bereiken. Op de basisschool had ik qua spelling een achterstand van acht maanden. Door groep 4 over te doen op een andere school, heb ik dat ingehaald. Hard werken is voor mij vanzelfsprekend. Ik wil dingen gewoon goed doen”, verklaart hij zijn gedrevenheid.

Persoonlijke ontwikkeling

De gretigheid is nooit verdwenen. “Als ik me niet ontwikkel, dan voelt dat als stilstaan. Actemium is wat dat betreft een mooie werkplek. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Zo volgde ik in 2019 een persoonlijk ontwikkelingstraject. Ik ben toen van voor naar achter doorgelicht. Vanaf dat traject ben ik serieus aan het denken gezet over wat ik in de toekomst wil op werkgebied.”

Leidinggevende kwaliteiten

Jaren geleden kon hij nog geen helder antwoord geven op de vraag waar hij met zijn carrière naartoe wilde. Sinds 1 april 2020 is hij Lead Engineer en leidt hij een groot internationaal project in het Midden-Oosten. “Door de jaren heen heb ik mezelf afgevraagd of ik op zoek was naar nieuwe technische uitdagingen, of dat ik meer zag in een functionele wijziging. Ik heb nu dus gekozen om de leidinggevende kant op te gaan.”

Door de jaren heen heb ik mezelf afgevraagd of ik op zoek was naar nieuwe technische uitdagingen, of dat ik meer zag in een functionele wijziging. Ik heb nu dus gekozen om de leidinggevende kant op te gaan.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Uitdaging op uitdaging

In coronatijd in een nieuwe functie starten, én dan ook nog eens een sturende functie hebben binnen een internationaal project, is op zijn minst gezegd een grote uitdaging. “Inderdaad. En dan ben ik aan het begin van het jaar ook nog eens getrouwd”, lacht Joris Theiner. “Er ligt veel op mijn bord, maar dat is interessant. In mijn huidige rol als lead engineer ben ik de schakel tussen klant en engineers. Het idee van de klant vertaal ik naar engineerstaal. En de ideeën van de zes engineers communiceer ik richting klant.”

Moet zoals het moet

Daar waar je elkaar vóór maart 2020 gaandeweg het traject een aantal keren live zou ontmoeten, is nu alles remote geregeld. “Het is niet anders, maar in een nieuwe functie is deze aanpak wel eens lastig. Ik zie het liefst dingen met mijn eigen ogen. Nu moet ik op verhalen van anderen afgaan en regelen we veel via Teams. Gelukkig zijn we een netwerkorganisatie en hebben we opties. Voor het on-site testen en de inbedrijfstelling zetten we dadelijk bijvoorbeeld onze collega’s uit Dubai in.”

Quality time

Hoe Joris Theiner als nieuwbakken lead engineer het contact met zijn thuiswerkende collega’s onderhoudt? “Ik ben actief in het verenigingsleven en heb met medebestuurders gespard over hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Iemand vertelde me dat hij iedere week een gesprek van tien minuten met zijn collega’s voert. Die tien minuten zijn bij mij minstens een half uur tot een uur geworden. Maar omdat we dan zo bewust de tijd voor elkaar nemen, bespreken we dingen waar we normaal vijf uur voor nodig zouden hebben.”

Eigenwijze engineers

Die verbinding is belangrijk, vindt Joris Theiner. “Wij software engineers hebben allemaal één ding gemeen: we hebben uitgesproken ideeën over de beste oplossingen. Als engineers moeten we echter een front vormen. Iedereen zal water bij de wijn moeten doen en in het belang van de klant moeten denken. In mijn functie moet ik dit proces vanuit verschillende invalshoeken zien te stroomlijnen.”

Wij software engineers hebben allemaal één ding gemeen: we hebben uitgesproken ideeën over de beste oplossingen. Als engineers moeten we echter een front vormen.

Lijvig Engels document

Hier komt natuurlijk ook schriftelijke communicatie bij kijken. “We communiceren tijdens dit project in het Engels. Pas moest ik een document van tachtig pagina’s voor de klant schrijven. Hoeveel tijd en moeite me dat met mijn dyslexie ook kost; er is me alles aan gelegen om met een goed document voor de dag te komen. Als dat lukt, dan geeft dat extra veel voldoening.”

Lees hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.