Home Samen in beweging Klantverhalen Wat kan wel? Arla start toch projecten op
Wat kan wel? Arla start toch projecten op
Food tag corner Samen in beweging tag corner

Juist in dit onzekere tijdperk willen industriële bedrijven zicht blijven houden op een kansrijke toekomst. Arla Foods Nijkerk en Actemium kozen daarom in een vroeg stadium voor de insteek ‘wat kan wel’. Dan blijkt dat er voldoende veilige opties zijn om cruciale projecten op te starten. Door heel goed de site te verkennen en doordacht veiligheidsmaatregelen te implementeren, houdt Arla koers.

Dat het uitdagende tijden zijn, is een understatement. Daar waar onze klanten in het begin van het jaar nog vol vertrouwen opdrachten uitzetten, bleek dat in maart ineens een minder vanzelfsprekende keuze. Hoe Arla Foods Nijkerk en Actemium met deze situatie zijn omgegaan? 

Bestemmingsrisico
Frank Kelderman, Client Manager Food & Feed bij Actemium: “Qua engineering waren er geen probleem om de gegunde projecten op te starten. Dat doen we gewoon op afstand. De montage is echter een heel ander verhaal. Vanwege het besmettingsrisico, waren er per direct geen of nauwelijks meer monteurs welkom op het Arla-terrein in Nijkerk.”  

Impact van maatregelen  
De impact van de RIVM-maatregelen was voor beide industriële partners vanzelfsprekend enorm. Frank Kelderman vervolgt: “Arla zag concrete toekomstplannen vervagen. Wij hadden moeite om monteurs aan het werk te houden, omdat ook bij andere klanten projecten stilvielen.”  

Bekijk de video!

Beweging is vooruitgang. Vooral in deze uitdagende tijd. Alles op alles om juist nu de industrie vooruit te duwen.

Levend te houden. Veiligheid en gezondheid op het allerhoogste niveau. Alleen zo maken we verantwoorde stappen. Die kansrijke industriële toekomst is er nog steeds. Samen met Actemium blijf je in de race. Beweeg je mee? 

Juist nu in beweging 
Er werd echter snel geschakeld en in oplossingen gedacht. “Het is onze core business om beweging te garanderen. Binnen industriële omgevingen kunnen processen altijd beter en efficiënter. Het onzekere coronatijdperk is alleen maar meer reden om creatief te zijn en naar de meest veilige en verantwoorde oplossingen te zoeken”, vertelt Frank Kelderman over de filosofie en aanpak van Actemium. 

Het is onze core business om beweging te garanderen.

Wat is wél mogelijk? 
Hij vervolgt: “Samen met Arla zijn we in april al in gesprek gegaan om te kijken hoe projecten wél van start konden. Samen hebben we goed gekeken naar het werkterrein en de werkgebieden. Er is een toekomstplan opgesteld met onder andere looproutes, aanvoerroutes, extra hygiënemaatregelen, afzetting en scheiding van de verschillende werkgebieden en dagelijkse gezondheidschecks. Er is ook een extra werkcontainer geplaatst, zodat monteurs apart kunnen werken en materiaal op kunnen slaan.” 

‘Gewoon’ veilig vooruit 
Uiteraard vraagt de nieuwe aanpak veel van beide partijen; in gedrag, in werkwijze, in communicatie en wat betreft materieel. “Maar hierdoor blijven we als partners wel operationeel. Toekomstplannen hoeven niet de prullenbak in. Door veiligheid en gezondheid vanuit de geldende RIVM-maatregelen te managen, starten we zelfs in deze uitdagende tijden veilig en verantwoord projecten op. Dat is een enorme geruststelling.”   

Neem contact op voor meer informatie over onze oplossingen bij Arla Foods Nijkerk
Frank Kelderman
Business Unit Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31 (0)6 10 09 84 78

De verhalen direct in je mailbox

Voor iedere industriële uitdaging creëren we een slimme oplossing. Via ‘Samen in beweging’ delen we onze verhalen, oplossingen en ervaringen. Je leest hoe we samen met onze klanten invulling geven aan actuele vraagstukken en thema’s.

Wil je nieuwe verhalen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Vul dan het formulier in.

* verplicht
Privacystatement