Home Food Nieuws & Blogs Optimale luchthuishouding in droogtorens met Mollier Optimalisatie Software
Optimale luchthuishouding in droogtorens met Mollier Optimalisatie Software
Food tag corner Paneelbouw tag corner System Integration tag corner

Kostenbesparing door snellere inzichten en betere resultaten!

Het optimaal laten verlopen van het productieproces, dat is iets waar we dagelijks mee bezig zijn. Als zuivel fabrikant weet je als geen ander wat daarbij komt kijken en vooral wat de consequenties zijn van verkeerde stampvolumes of onnodige reinigingen. Onze speciaal ontwikkelde software zal afwijkingen sneller opmerken, wat veel voordelen met zich meebrengt. Een lage, eenmalige investering in combinatie met onze kennis van processen zal snel resultaat opleveren!

Vertraging productieproces
We zien het vaak, zuivelfabrikanten zijn productieprocessen aan het optimaliseren en zo efficiënt mogelijk aan het inrichten. Toch loopt men vaak tegen zaken aan die het productieproces vertragen, zoals geklonterde melkpoeder in droogtorens, een verkeerde stampvolume of onnodige reinigingen. Wij begrijpen dat dit voor jou niet wenselijk is, want een vertraagd productieproces betekent extra kosten.

Maar wat is dan de oplossing? Wij hebben hier over nagedacht en hebben een speciale software ontwikkeld die jou kan ondersteunen bij het optimaliseren van het proces.

Mollier Optimalisatie Software
Wetenschapper Richard Mollier onderzocht wat het verband is tussen luchtvochtigheid en temperatuur. Dit resulteerde uiteindelijk in een grafische presentatie, het Mollier Diagram. Dit diagram geeft de thermodynamische eigenschappen weer die van invloed zijn op de vochtige lucht. Daardoor worden de effecten van stoken, luchten, nevelen en verdampen inzichtelijk. Op basis van deze berekeningen hebben wij de Mollier Optimalisatie Software ontwikkeld. Deze toepassing geeft de actuele luchthuishouding van de droogtoren weer met daarin de bandbreedte van de optimale proceswaarden. We maken gebruik van bestaande sensoren van de droogtoren door rechtstreeks verbinding te maken met de procesbesturing. Per product kan, door het invoeren van de juiste waardes, de Normal Operating Area worden ingesteld. Mocht de luchthuishouding in de toren veranderen, dan is dit direct in de software te zien en kan het op tijd bijgesteld worden door het wijzigen van parameters of setpoints.

Resultaat
Voor je productieproces betekent dit dat afwijkingen sneller zichtbaar worden door een rechtstreekse verbinding met de productiebesturing.

Dat levert kostenbesparing op om onder andere onnodige reinigingen of brokken in droogtorens te kunnen voorkomen kunnen worden voorkomen. Met deze software maken we het dus mogelijk om zelf nog meer invloed uit te oefenen op het proces en ervoor te zorgen dat je het grenswaarde gebied kunt opzoeken voor een optimaal proces!

Wij begrijpen dat je benieuwd bent naar de mogelijkheden binnen jouw plant. Neem contact op met onze experts voor een persoonlijk advies.

Bert Staal
Client Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 27 85 20 87
Martin van Hal
Business Unit Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 60