Home Manufacturing Nieuws Actemium sponsort robotics team

Actemium sponsort robotics team

Manufacturing tag corner

Studenten en scholieren zijn onze collega’s van de toekomst net zoals robotisering ook bij het toekomstbeeld van veel bedrijven hoort. Deze twee componenten, studenten/scholieren en robotics, komen samen in Team Rembrandts, waarvan Actemium ook dit jaar weer sponsor is. “Door de sponsoring van Team Rembrandts willen we het technische vak stimuleren, aansluiting vinden bij studenten van technische opleidingen en zichtbaarder zijn op het vlak van industrial robotics.”, aldus Hans Linssen, cliëntmanager bij Actemium.

Team Rembrandts

Rembrandts STEAM Foundation is een Nederlandse non-profitorganisatie die sinds 2011 deelneemt aan de FIRST Robotics competitie en is daarmee het eerste Nederlandse robotteam in deze internationale competitie. Zij nemen deel onder de naam Team Rembrandts, team 4481. Dit roboticsteam is gevestigd in Eindhoven en bestaat uit studenten van Fontys University of Applied Science (Eindhoven), Zwijsen College (Veghel) en Heerbeeck College (Best). Het team zorgt voor een combinatie van HBO, WO, MBO en de middelbare school in één project, met één gezamenlijk doel.

Mathieu Vissers, business unit manager bij Actemium: “Wij vinden het fantastisch dat wij deze collega’s van de toekomst kunnen ondersteunen bij het behalen van hun gezamenlijke doel, bezig zijn met techniek (creatief denken, designen en programmeren), samenwerken om zo uiteindelijk de competitie te winnen.
Vanuit Team Rembrandts zijn meerdere collega’s bij Actemium gestart als software of hardware engineer. En er zijn ook leden van Team Rembrandts die bij ons stage lopen of vanuit hun studie een afstudeeronderzoek bij ons doen.” Hans sluit daarbij aan: “Wij bieden studenten graag de mogelijkheid om het vak van engineering verder te leren binnen onze organisatie. Actemium levert een compleet geïntegreerde robotoplossing voor het productieproces van bedrijven in de industrie, waardoor deze bedrijven tegen lagere kosten kunnen produceren en hun productie- en proceskwaliteit verbetert. Het is mooi om te zien dat de studenten tijdens hun stage en afstuderen hier een bijdrage aan leveren en zij in hun vrije tijd hun kennis inzetten en verbreden bij Team Rembrandts.”

Het spel van FIRST Robotics Competition

Het FIRST Robotics Competition spel van 2019 is bekend. Het is een spannend spel genaamd Destination Deep Space. Bekijk hier de animatie.

In het eerste weekend van januari heeft Team Rembrandts de spelregels ontvangen voor het First Robotics Competition spel van 2019. Tijdens een live stream kregen alle teams wereldwijd de uitdaging voor dit jaar gepresenteerd. Het is weer een spannend spel geworden met veel technische en strategische elementen.
In dat weekend hebben zij het nieuwe spel en de plannen gepresenteerd aan familie, vrienden en partners. Daar deelden zij ook hun project, dat ze buiten het seizoen hebben ontwikkeld, de nieuwe “pit-box” met flight-cases. Hiermee zijn ze in staat om nog sneller te kunnen starten tijdens de diverse competities zonder eerst kostbare tijd met opbouwen van de pit-box te verliezen. Ook hebben ze een compleet nieuwe flight-case, c.q. werkplaats, waar alle onderdelen in passen en die in no-time omgebouwd kan worden tot een goed ge-outilleerde werkplaats.

Alle deelnemende teams hebben 6 weken de tijd om een robot te ontwikkelen, te bouwen en te testen, zodat ze in begin maart 2019 deel kunnen namen aan de regionals in America. Het bouwproces zit inmiddels in de laatste fase. Omdat Team Rembrandts tijdens de FIRST Competition van 2018 heeft laten zien dat zij respect en waardering voor engineering stimuleren en bevorderen bij jongeren, hebben zij de Engineering Inspiration Award gewonnen. Met het winnen van deze award zijn ze direct gekwalificeerd voor de worlds van de First Competition 2019 in Detroit en sponsort de NASA hun inschrijfgeld voor de competitie.

Wij wensen Team Rembrandts heel veel succes met de laatste uitdagingen en natuurlijk ook veel succes en plezier in Amerika tijdens de regionals en daarna de worlds.

Wilt u robots integreren in een bedrijfsproces of als engineer aan de slag bij Actemium? Neem voor meer informatie contact met ons op!
Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647
Kurt Bergwerff
Business Unit Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0) 6 51 28 72 08