Home Manufacturing Nieuws Robotics-team inspiratie voor de jeugd en betekenisvol voor de industrie
respect en waardering voor engineering en het inspireren van anderen voor wetenschap en techniek

Robotics-team inspiratie voor de jeugd en betekenisvol voor de industrie

Manufacturing tag corner

Afgelopen week nam het robotics-team, dat door Actemium wordt gesponsord, deel aan de eerste regionals in Orange County - Amerika. Team Rembrandts heeft een mooie prestatie neergezet. Naast het behalen van de halve finales hebben zij de Engineering Inspiration Award gewonnen. Deze award staat voor het succes van het bevorderen van respect en waardering voor engineering en het inspireren van anderen voor wetenschap en techniek door passie, kennis en toewijding.

Indrukwekkende klim robot

Team Rembrandts eindigde op de 5e plaats van de in totaal 46 teams die deelnamen. Hun robot was één van de weinige robots die het hoogste plateau wist te bereiken met een perfecte klim. Dat was enorm indrukwekkend. Bekijk hier de video van de robot en hoe zo’n klim in z’n werk gaat.

Team Rembrandts met award

Robotics-team wint Engineering Inspiration Award

Naast de 5e plaats heeft Team Rembrandts de Engineering Inspiration Award gewonnen. De beoordeling van de jury was als volgt:

“This team brings energy and happiness as they work with alliance partners to support teams within FIRST and hold mind-blowing outreach events and SolidWorks tutorials. This team inspires FLL, FTC, and FRC to blast off with a passion for STEM. They fuel the mission of engineering with “Youth Inspiring Youth” and support for around the clock call center. If things get complicated, bring in the Dutch!”

Veelbelovende engineers

Team Rembrandts was enorm vereerd met deze beloning. Hans Linssen, Client Manager bij Actemium: “Wij feliciteren Team Rembrandts van harte met deze prestatie. Prachtig om te zien hoe het enthousiasme van deze jeugd heeft geresulteerd in het winnen van de Engineering Inspiration Award. Dit komt voor mij niet als een verrassing. Tijdens de partner events die Team Rembrandts organiseerde spatte het enthousiasme, de kennis en kunde en het teamgevoel er al vanaf. Dit zegt veel over onze collega’s van de toekomst. Als engineer in het bedrijfsleven krijgen ze te maken met problematieken als hoe kunnen bedrijven besparen op materialen of loonkosten, hoe kunnen ze processen versnellen en accurater produceren? Met hun bevlogenheid, ondernemerschap en technische kennis zijn zij inspirerend voor de jeugd en betekenen zij veel voor de industrie. Dat zie ik ook terug bij Teun van Kerckhoven. Hij is lid van Team Rembrandts en op dit moment aan het afstuderen bij ons.”

Komend weekend nemen ze deel aan de volgende regionals in San Diego. Wij wensen Team Rembrandts weer veel succes en plezier toe.

Team Rembrandts in actie_2

'Vision, Roboitics & Motion'-beurs

Actemium adviseert over, ontwerpt en realiseert robotics-projecten. In juni staan wij op de ‘Vision, Robotics & Motion’-beurs in Veldhoven en demonstreren wij een geautomatiseerde kwaliteitsinspectie door middel van een cobot gekoppeld aan een MES-systeem. Deze opstelling laat zien hoe inzicht verkregen kan worden in het productieproces in combinatie met productkwaliteit. In geval van afwijkingen kan de productie automatisch en tijdig bijgestuurd worden. Deze opstelling wordt ontworpen en gerealiseerd door ‘Team Rembrandts’-lid Teun van Kerckhoven.

Wij ontvangen u graag op 12 en 13 juni op onze stand om bij te praten en u deze nieuwe oplossing te laten zien. We bespreken graag met u hoe een op maat gemaakte totaaloplossing met inspectie door een cobot of robot uw productieproces verbetert.

Meer weten over robotics?

We denken graag met u mee over wat robotics voor uw organisatie kan betekenen. 

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.