Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Actemium sponsort leerlingen bij deelname aan robot-wedstrijd
"Steeds iets opnieuw doen leerde ons een betere robot te bouwen”

Actemium sponsort leerlingen bij deelname aan robot-wedstrijd

Logistiek tag corner

Derdejaarsleerlingen van het Zwijsen College in Veghel doen dit jaar mee aan de First Tech Challenge (FTC). Dit is een wedstrijd waarbij de leerlingen met een zelfgebouwde robot in 2,5 minuut zoveel mogelijk punten moet behalen. Actemium sponsort dit jaar Team Queen Bee. Het team bestaat uit 8 meiden en 2 jongens. Peter Bos, client manager logistieke automatisering: “Het is mooi om te zien dat al tijdens hun middelbare schooltijd zowel jongens als steeds meer meiden gedreven aan de slag gaan met engineering en robotica.”

“Wij stimuleren de jeugd graag bij het leren van het technische vak. Autonoom Geleide Voertuigen en Autonome Mobiele Robots zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit de logistiek processen. Zij bieden uitkomst om aan de veranderende vraag in de markt van onze klant te voldoen. Deze leerlingen, de werknemers van de toekomst, gaan hier op termijn zeker hun steentje aan bijdragen.”

Ontwikkeling van de robot

Om mee te kunnen doen aan de FTC, moesten de leerlingen het vak natuurwetenschappen volgen. De leden van Team Queen Bee hebben dit vak gekozen, omdat zij interesse hebben in robots en het bouwen en besturen ervan. Pieke van Goch, lid van Team Queen Bee, vertelt: “Voor deze challenge moeten we een robot bouwen die in een doos van 0,5 m x 0,5 m x 0,5 m past. Daarnaast moeten we ook een engineering portfolio maken waarin we uitleggen wat we hebben gedaan tijdens de voorbereiding. Dit moet allemaal in het Engels, omdat het een internationale wedstrijd is.”

Actemium sponsort leerlingen bij deelname aan robot-wedstrijd
Actemium sponsort leerlingen bij deelname aan robot-wedstrijd

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Actemium sponsort leerlingen bij deelname aan robot-wedstrijd

Leren om een robot te bouwen

Het ontwikkelen van de robot is in volle gang. De eerste uitdaging waar het team mee te maken kreeg was het bedenken hoe ze het onderstel van de robot het beste konden maken. “Omdat het onderstel de fundering is van de robot, was dit de belangrijkste stap. De robot moet goed kunnen rijden, heel stevig zijn en zeker niet omvallen! En het is ons gelukt!” aldus Pieke. “Ander uitdagingen tijdens het bouwen waren: hoe sluit je de motor aan op een wiel of hoe maak je een onderdeel vast aan het onderstel. We moesten soms iets opnieuw doen, omdat het dan slimmer was. Daardoor leerden we steeds beter hoe we de robot moesten bouwen.”

Wij wensen Team Queen Bee heel veel succes met de laatste voorbereidingen en natuurlijk ook veel succes en plezier tijdens de wedstrijd.

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt 
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren? 

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact met ons op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.