Home Maintenance Nieuws & Blogs Blog 1 – De omvangrijke stop bij Zeeland Refinery doen we met z’n allen

Blog 1 – De omvangrijke stop bij Zeeland Refinery doen we met z’n allen

Als vaste E&I-contractor op site bij Zeeland Refinery in Vlissingen vervullen we een belangrijke rol. Tijdens de stop komen daar extra verantwoordelijkheden bij. In de komende weken nemen we je in een aantal blogs mee in de voortgang van de TurnAround (TA).

Een turnaround is als een belangrijke voetbalmatch

“Na maandenlange voorbereiding is het zo ver en gaat de stop beginnen”, zegt onze collega Roy Sallet. Roy is als ‘aanvoerder’, of operationeel manager verantwoordelijk voor de TA. “In de korte tijd dat de fabriek stilligt, moeten veel werkzaamheden uitgevoerd worden. Het is essentieel dat alle activiteiten rondom procesinstallaties, industriële automatisering en procestechnologie naadloos samenvallen, zodat de productie weer jaren vooruit kan. We hebben alle E&I-activiteiten vooraf in kaart gebracht en besproken met de klant en gekeken hoe we dat werk het beste kunnen optuigen, welke werkzaamheden er voor/tijdens en na de stop uitgevoerd worden, wie we wanneer inzetten en wie gecertificeerd is om het werk uit te voeren. Vervolgens hebben we de materialen besteld en hebben mijn collega’s van de afdeling werkvoorbereiding een uitgebreide planning gemaakt.”

Hoog houden

“Voor ons bestaat de scope uit bijna 700 onderdelen, ook wel TOS-sen genoemd”, vervolgt Roy. “Niet te verwarren met het tossen wat je doet als je start met een wedstrijd. Deze term wordt gebruikt voor het aanduiden van de hoeveelheid activiteiten die we uitvoeren, ook wel Technische Opdracht Stelling. In zes weken tijd werken we 10.000 uur!”

In optimale conditie

“Het doel is om de installaties op E&I-gebied weer in optimale staat te brengen, zodat de plant de komende zes tot acht jaar vlekkeloos draait. Om dit in korte tijd voor elkaar te krijgen, is onze vaste crew op site uitgebreid met extra personeel van detacheringsbureaus én collega-technicians van andere business units. In totaal zijn we met 200 technicians aan het werk. Wij hebben de verantwoordelijk voor het E&I-gedeelte en nemen het project volledig uit handen. Tijdens het hele traject houden we onze klant op de hoogte van de voortgang via een dashboard rapportage in Power-BI. Zo weten we op elk moment wat de status is van onze werkzaamheden tijdens de stop.”

Goed op elkaar ingespeeld

“Doordat we al jaren bij Zeeland Refinery werken, kennen we de site op ons duimpje. We werken met een ervaren team dat bestaat uit: projectmanagers, veiligheidskundigen, supervisors, werkvoorbereiders, engineers, operationeel uitvoerenden en inbedrijfstellers. Alles rondom de shutdown op E&I-vlak regelen we. Zo testen we alle systemen die los zijn geweest en testen we E&I apparatuur op werking zodat we goed en snel kunnen opstarten. Daarnaast hebben we de supervisie op andere contractors.”

Winnen doe je met z’n allen

“Dat is natuurlijk een prachtige uitspraak van Johan Cruijff, waarin voor mij het succes schuilt van een stop. Zo’n omvangrijke TA doen we met z’n allen, want iedereen is een radertje  in de geoliede machine. Ik weet zeker dat dit met onze teamspirit gaat lukken!”

Meer weten?

In een volgend blog vertelt onze collega Laurens van ’t Westende alles over een goede werkvoorbereiding van een stop. Wil je weten bij welke klanten we turnaround werkzaamheden hebben uitgevoerd? Lees dan onze klantverhalen.