Home Maintenance Nieuws & Blogs Blog 3 Turnaround Gunvor; altijd overzicht als technisch secretaresse

Blog 3 Turnaround Gunvor; altijd overzicht als technisch secretaresse

‘Jenga’ is het spel dat bij Roberta Berginia opkomt als ze over haar werk als technisch secretaresse vertelt tijdens de turnaround (TA) bij Gunvor Petroleum in Rotterdam. “Alle randvoorwaarden rondom de fabrieksstop moeten in balans zijn. Is er geen evenwicht, dan valt de boel om.” In de keet van Roberta kan het dan wel druk zijn; maar ze houdt altijd overzicht.

Met veel plezier is Roberta vier dagen in de week voor Gunvor aan het werk; drie dagen in de keet op site, en één dag thuis. “Allereerst ben ik verantwoordelijk voor de urenboeking van onze medewerkers. Op basis hiervan zorg ik dat de facturen op tijd de deur uitgaan. Ik help ook bij de werkvoorbereiding, bestel materialen voor de plant en regel alles rondom informatiestromen. Een afwisselende job dus. Er loopt hier altijd wel iemand bij me op kantoor binnen.”


Foto: Roberta Berginia 

Uurtje-factuurtje

Het is niet de eerste stop die Roberta als technisch secretaresse meemaakt. “Wel is het de eerste keer dat we per uur factureren. Vanzelfsprekend dienen we altijd bij de les te zijn. Onze medewerkers houden hun uren goed bij, ik doe vervolgens cross checks en maak de facturen op. Mijn werk houdt nooit op. Er gaan wekelijks facturen de deur uit, de bestellingen gaan altijd door en het is belangrijk om precies bij te houden hoeveel werk er in specifieke activiteiten is gaan zitten.”

Extra inzet

De coronapandemie heeft veel impact op het werk van Roberta. “Sowieso heb ik een aantal weken thuisgewerkt. Ik ben ook druk geweest met het bestellen van extra PBM’s, die soms niet eens meer via onze vaste leveranciers verkrijgbaar waren. Door overmacht vanwege COVID-19 werd de TA stilgelegd. Toen er nieuwe voorwaarden voor een gezonde en veilige fabrieksstop waren, werd de TA hervat. We moesten toen snel een protocol maken. Denk aan het meten van temperaturen van onze medewerkers en het geven van instructies. Dat heb ik allemaal gecoördineerd. Verder inventariseer ik waar iedereen op vakantie gaat en wat voor gevolgen dit mogelijk heeft voor ons werk.”

Allemaal verantwoordelijk

Alle Actemium medewerkers zijn iedere dag weer heel bewust op de site van Gunvor aan het werk, merkt Roberta. “Dat is ook het mooie aan dit project”, stelt ze. “Zo’n turnaround doen we met zijn allen. We moeten op elkaar kunnen leunen. Mijn werk zou heel lastig worden als de mannen niet uiterst nauwkeurig hun uren en joblijsten bij zouden houden. Omdat ze dat doen, is het voor mij weer gemakkelijk om met mijn leidinggevende te communiceren. Samen bouwen we constant aan dit project. Het is net Jenga.”

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere blogs over turnaroundwerkzaamheden? Je leest ze hier. Of neem contact op met één van onze experts.