Home Maintenance Nieuws & Blogs Blog 4 Turnaround Gunvor: nieuwe rol als voorman

Blog 4 Turnaround Gunvor: nieuwe rol als voorman

De turnaround bij Gunvor Petroleum in Rotterdam is een bijzondere mijlpaal voor Wilmer van Herk. Als voorman van de nieuwbouwprojecten zet hij technisch en communicatief de lijnen uit. Dit is zijn debuut is als leidinggevende. “Dit is inderdaad een rol die bij me past, én een functie waarin ik me graag wil ontwikkelen”, zegt hij. Het was een goede zet om Wilmer hiervoor naar voren te schuiven.

Voorheen was Wilmer al eens als monteur bij een E&I turnaround betrokken. De kans om bij Gunvor als voorman op te treden, pakte hij enthousiast aan. “Ik zet de veldwerkers vanuit de werkpakketten aan de gang. Dat gaat niet vanzelf. Soms zitten er nog fouten in de instructies en sowieso beschikken we over een internationaal team. De een is zelfstandiger dan de ander, dus ik steek veel energie in communicatie. Dat doe ik graag”, legt Wilmer uit. “Het is net stratego, waarin ik de juiste collega op de beste plaats zet.”


Foto: Wilmer van Herk

Vanuit technisch oogpunt

Als voorman verdeelt Wilmer niet alleen het werk; hij bewaakt bovendien het technische aspect. “Ik focus me op de nieuwbouwprojecten. Hieronder vallen onder andere het kerosineproject, het plaatsen van twee nieuwe tanks, nieuwe besturingskasten en de nieuwe junction boxen. Je kunt je voorstellen dat hier veel E&I-installatiewerk en constructieopdrachten bij komen kijken.”

Druk geeft energie

Hoewel de hectiek rondom hem soms groot is, blijft Wilmer onder alle omstandigheden rustig. “Natuurlijk, er komt als voorman veel op me af. Het gaat om een grote turnaround en de omstandigheden zijn er door corona niet gemakkelijker op geworden. Ik voel dus zeker druk, maar dit geeft me energie. Tot nu toe krijg ik van Gunvor te horen dat ze tevreden zijn over de voortgang. Dat zorgt voor voldoening.”

100% kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid staan tijdens turnarounds centraal. “Het is aan ons om er ervoor te zorgen dat alles rondom E&I de komende jaren tot in perfectie geregeld is. We zijn hier vanuit Actemium op alle mogelijke manieren constant mee bezig. Dat betekent niet alleen dat we zorgvuldig werk verrichten, maar ook dat we alles achter ons opruimen en alle veiligheidsprotocollen strikt naleven. Voor mij is het zeker een mijlpaal, dat ik als voorman technisch, sociaal en communicatief de processen bewaak. Dit smaakt naar meer.”

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere blogs over turnaroundwerkzaamheden? Je leest ze hier. Of neem contact op met één van onze experts.