Home Maintenance Nieuws & Blogs Blog 4 Turnaround Zeeland Refinery – Vervanging MCC’s

Blog 4 Turnaround Zeeland Refinery – Vervanging MCC’s

“Enthousiasme werkt aanstekelijk”, zegt onze collega Guus Mix. “Dat merk ik tijdens het rennen met mijn hardloopclub én zie ik terug in mijn werk. Het is mooi om die gedrevenheid bij ‘mijn mannen’ te zien. De een is slimmer of juist sneller dan de ander en trekt de rest van de groep daarin mee. Door net dat stapje extra te zetten, merk ik dat mijn collega’s dat ook bereid zijn om te doen. Je gaat hierdoor sneller lopen en haalt meer uit het team en uit jezelf.”

Goed gereedschap is het halve werk

Guus werkt als Senior Specialist bij de stop bij Zeeland Refinery. “Ik houd me met mijn team bezig met het vervangen van de MCC’s bij het project Main2. Dat betekent dat wij alle elektro- en instrumentatiewerkzaamheden verrichten bij het vervangen van een van de Motor Controle Centers (MCC). Denk aan loskoppelen van kabels, kabels trekken en de nieuwe installatie aansluiten, testen en inbedrijfstellen. De MCC is een ruimte met besturingskasten en panelen die een deel van de fabriek aansturen. Omdat de MCC oud is en er bijna geen reserveonderdelen meer waren, moesten de besturingskasten in deze ruimte vervangen worden.”

Kabels trekken MCC Main2

Bekend terrein

“Dankzij het coronavirus was er onduidelijkheid op welke schaal de stop zou kunnen plaatsvinden. Toen bleek dat de stop dankzij een breed scala aan maatregelen rondom coronapreventie toch kon doorgaan, hebben we snel een team kunnen samenstellen met collega’s uit andere business units. Door de crisis gingen stops bij andere klanten niet door en waren hierdoor medewerkers beschikbaar. “We hebben de engineers van Zeeland Refinery ondersteund met de engineering van hun  besturingskasten van de MCC in Main2,” vervolgt Guus. “Omdat we als vaste contractor bekend zijn met de installaties, kennen we deze als onze broekzak. de installaties, kennen we de installaties goed. Ondanks dat, was het best een omvangrijke klus. Je kunt ons werk zien als een rode draad. Als onze werkzaamheden niet gereed zijn, dan kan de fabriek niet opgestart worden. Door de aanscherpte veiligheidsregels kunnen we niet met veel medewerkers tegelijk werken. Hierdoor hebben we meer tijd nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Dat betekent dat we goed moeten plannen en overleggen om elkaar niet in de weg te zitten. We hebben bijvoorbeeld schermen tussen de panelen en kasten geplaatst (zie foto), zodat we tóch veilig met meerdere collega’s door kunnen werken.”

Schermen om veilig de werkzaamheden aan de panelen uit te voeren. 

Finish gehaald

“Mijn euforisch moment is aangebroken,” glimlacht Guus. “We hebben ons werk volgens de planning en zonder noemenswaardige problemen opgeleverd.  Gelukkig hoefden we geen sprintje te trekken om de finish te halen.”

Volgend blog

In een volgend blog bespreken we de nabeschouwing. Onze turnaroundwerkzaamheden zijn dan achter de rug.

Meer weten?

Heb je onze blogs over de turnaround bij Zeeland Refinery gemist, of wil je ze nog even teruglezen? Je vindt ze hier.