Home Maintenance Nieuws & Blogs Medewerkers YARA volgen ATEX training bij Actemium
Goede scholing voor een veilige werkomgeving
Medewerkers YARA volgen ATEX training bij Actemium
Maintenance tag corner

In ons ATEX Trainingscentrum trainen we zowel onze eigen mensen op het gebied van ATEX, maar ook klanten kunnen er alles leren over het werken in een explosiegevaarlijke omgeving. Onlangs volgden zes medewerkers van YARA de ATEX training voor leidinggevenden.

“De deelnemers van YARA waren supervisors die in het onderhoud zitten of leidinggeven aan een technische afdeling”, vertelt trainer Patrick Engels. “Ze volgden deze training om gevoel te krijgen bij ATEX.”

Montage-opdrachten

Aan de hand van een praktijkboek met vragen vanuit de ATEX norm voerden de medewerkers diverse montage-opdrachten uit. Ze moesten bijvoorbeeld de juiste wartels voor de gearmeerde en niet gearmeerde kabel kiezen en in bepaalde installaties controleren of de apparatuur er mag zitten of niet.  

Na het praktijkgedeelte werd er een theoretische toets afgenomen, bestaande uit 90 vragen. De uitslag is meteen bekend en wordt beloond met een certificaat.

Een deelnemer reageerde enthousiast: “Ik dacht dat het makkelijker zou zijn, maar het valt nog best tegen. Er komt zoveel bij kijken. Het is wel heel leuk en interessant. De trainingsruimte is goed realistisch ingericht met oude en moderne apparatuur door elkaar. En de leraar is lekker fanatiek!”

Patrick: “Ik vind training geven leuk om te doen. Ik houd ervan om met mensen om te gaan en de interactie is fijn. Goede discussies zijn natuurlijk altijd goed. En vooral als je merkt dat ze ook daadwerkelijk iets bijleren, geeft het een voldaan gevoel.”