Home Maintenance Nieuws & Blogs Meer efficiency en tijdswinst door smart tool Kizeo

Meer efficiency en tijdswinst door smart tool Kizeo

In de procesindustrie zijn inspectie- en onderhoudswerkzaamheden belangrijk en vaak kostbaar. Wij zijn daarom continu op zoek naar (innovatieve) mogelijkheden om deze activiteiten voor onze klanten zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Een van de manieren die we hiervoor toepassen is smarttooling, waarbij we gebruik maken van de webbased applicatie KizeoFormsForms.

Realtime en rechtstreeks naar de Cloud

Zo’n 4 jaar geleden zijn we begonnen met KizeoForms. Dit is een webbased applicatie met bijbehorende app waarmee je formulieren kunt digitaliseren. De KizeoForms app werkt op alle smartphones, tablets en op de PC. Met KizeoForms vullen we gegevens rechtstreeks in het digitale formulier en staan ze meteen in de Cloud. Het is dus overal ter wereld opvraagbaar, aan te passen en te delen. Daarnaast kunnen we er heel gemakkelijk rapportages van maken en die bijvoorbeeld exporteren naar PDF, Word of Excel. En kunnen we eventuele gebreken meteen fotograferen en doorsturen naar de klant via de ingebouwde mailfunctionaliteit, zodat die realtime rapportages in zijn mailbox krijgt en meteen actie kan ondernemen. Inmiddels gebruiken meer dan 100 collega’s deze app en is dit niet meer weg te denken bij onze dagelijkse werkzaamheden.

Smart tooling voor diverse soorten onderhoud en inspecties

De tijd- en kwaliteitswinst is enorm. Zowel voor ons, als voor onze klanten. Daarom zetten we KizeoForms in voor diverse soorten onderhoudswerkzaamheden, zoals voor preventief onderhoud van analysers in de (petro)chemie, hoogspanning en olie- en gasindustrie.  Bij analyser-onderhoud kunnen we met behulp van KizeoForms realtime storingsrapportages uitleveren aan de klant. Zodat wij en onze klanten sneller en beter inzicht krijgen. Dankzij KizeoForms zijn onze klanten eerder op de hoogte van onverhoopte storingen. En wij zijn een uur per dag minder bezig met administratie, dus kunnen we ons volledig richten op de techniek. Voorheen deden we inspecties, zoals ATEX, met een A4’tje in de hand. Na de inspectie moesten we alle informatie overtikken, foto’s inscannen et cetera… Dubbel werk dus. Bovendien is het foutgevoelig. Want wat als we per ongeluk een formulier kwijtraakten, of als het nat of onleesbaar wordt. Dan kunnen we opnieuw beginnen. Met KizeoForms is dit allemaal verleden tijd.

Office in your pocket

KizeoForms kun je zien als een soort ‘Office in your pocket’. Stel, we staan voor een analyser, dan kunnen we direct een manual oproepen en online gasanalysers  bekijken. We krijgen dan direct informatie over gasflessen, risico’s en de onderhoudsstatus. Ook kunnen we in KizeoForms pdf-jes bijsluiten, documenten toevoegen en bepaalde regels instellen, waardoor ons device automatisch herkent waar we staan en welke gegevens we moeten invoeren. En we kunnen voor elke situatie een online formulier maken. Onze collega’s die bij Yara werken, gaan elke dag met een tablet en KizeoForms op pad.

Real time informatie uitwisselen

Dankzij KizeoForms kunnen we real time data uitwisselen aan onze klanten. Als er onverhoopt een storing is, kunnen we die meteen melden, troubleshooten en foto’s delen met onze klant. Daarnaast kunnen we ook met KizeoForms ‘live’ verbetervoorstellen doen als we bezig zijn. Bijvoorbeeld door de foto’s te bewerken en met pijlen en tekst aangeven waar het beter kan. Zodat we niet alleen bestaande storingen verhelpen, maar ook toekomstige storingen voorkomen. Bovendien: als we data in de cloud zetten, zijn we klaar. De data wordt ingeladen in het Maintenance Management System (bijvoorbeeld SAP), en de storingsanalyse wordt automatisch verzonden. Dat scheelt onze collega’s zo een uur op een dag! Hierdoor zijn onze collega’s echt met hun vak als field engineer bezig, en zijn ze minder tijd kwijt  aan randzaken, zoals administratie.

KizeoForms voor kwaliteitscontrole bij oplevering projecten

Ook tijdens de laatste kwaliteitscontrole voor de oplevering van een project maken we gebruik van KizeoForms. Nu kunnen we direct bij de opleverronde direct de formulieren ondertekenen en foto’s meesturen en gaat het rechtstreeks naar de klant die het rapport meteen in zijn mailbox krijgt. We doen er onze klanten – en onszelf! – een groot plezier mee.

Meer weten?
Bekijk onze video of lees de blogs van onze collega’s. Of neem direct contact op met Huug van Vossen.