Home Maintenance Nieuws & Blogs Minder downtime met goede back-ups
back-up en restore goed geregeld

Minder downtime met goede back-ups

Maintenance tag corner

De afgelopen jaren zien wij dat steeds meer bedrijven de focus leggen op hun corebusiness. Bedrijven outsourcen alle andere zaken, waaronder ook het maken van back-ups. Dit heeft tot gevolg dat men zich steeds minder bewust is van het belang hiervan.

Productie snel hervatten

Het is tegenwoordig belangrijk om bij een ongeplande stop de productie snel te hervatten. De time-to-market wordt namelijk steeds korter en het stil komen liggen van de productie wordt dus steeds kostbaarder. Als bedrijf moet je dus terug kunnen vallen op een snel terug te plaatsen back-up.

Back-up & restore goed geregeld?

Wat kan er nu misgaan kun je jezelf afvragen? Dat kan echt van alles zijn; van een probleem in een voedingskabel, of een computer met een blauw scherm, tot een cyberaanval van buitenaf die het hele bedrijf stil legt.

Hoe sta jij er als bedrijf voor op het gebied van back-up & restore? Denk na over de volgende vragen:

back-up & restore
  • Wat is voor jou een realistische acceptabele hersteltijd?
  • Weet je waar je jouw back-ups kunt vinden van jouw applicaties en licenties?
  • Staan daar dan ook meerdere versies op?
  • Hoe ga je om met jouw versiebeheer?
  • Welke wijzigingen worden bijgehouden en zijn deze gedocumenteerd?
  • Met welke interval sla je de back-ups op?
  • Test je regelmatig de restore met een back-up? Want je slaat misschien wel alles keurig op, maar is dit ook de zekerheid dat die back-up het ook écht doet als het er op aan komt?
  • Sla je jouw data alleen binnen jouw lokale netwerk op of ook in de cloud? Wat is het risico van het eerste bij een cyberaanval?

Al veilig voor de toekomst?

We zijn benieuwd hoe bewust jouw bedrijf omgaat met het maken van back-ups en denken er graag over mee!

Stel hier je vraag, of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.