Home Maintenance Nieuws & Blogs Muurkrant voortaan overbodig met real time dashboard van KizeoForms

Muurkrant voortaan overbodig met real time dashboard van KizeoForms

Exit Muurkrant en Excel; hier is het ‘real time dashboard’

Bij Actemium gebruiken we KizeoForms voor het digitaliseren van onze onderhoudswerkzaamheden. Dat bevalt ons – en onze klanten! – heel goed. En het mooie is: er komen steeds meer digitale functionaliteiten bij. Zoals het real time dashboard, dat de traditionele muurkrant op alle fronten overtreft.  In deze blog vertelt onze discipline engineer Delano Wouters er alles over.

“Bij SABIC in Bergen op Zoom vervingen we onlangs acht Motor Controle Centers (MCC’s)”, zegt Delano. “In totaal hebben we zo’n 320 motor- of voedingslades overgezet. Dit hele proces hebben we digitaal bijgehouden in Kizeo. Door een koppeling tussen Kizeo en Power BI kunnen we in een dashboard real time rapportages laten zien. Een mooie ontwikkeling, want normaal gaat de update van zo’n project met een muurkrant of in Excel…
Onze monteurs hebben dankzij Kizeo altijd een goed overzicht van hun werkzaamheden en to do’s. Bovendien kunnen ze hun werkzaamheden registreren op Kizeo-formulieren. In totaal zijn er vijf formulieren gebruikt. Voor de opname, de aansluiting, de coldwire test, de hotwire test en de afhandeling. Dat werkt heel eenvoudig – en elke motorlade staat erin!”

Direct overzicht en inzicht

“De gegevens uit de Kizeo formulieren gaan naar een SQL-server, die gekoppeld is aan PowerBI. Dat is een programma dat visualisaties kan maken, bijvoorbeeld in de vorm van een dashboard. Dit dashboard geeft  uitvoerders en de opdrachtgever overzicht en inzicht in het project.

Geen rondzwervende mapjes maar één centraal opslagpunt

De voordelen zijn enorm. Een real time dashboard bespaart tijd en geld: we hoeven onze documentatie niet in allerlei mappen bij te houden. Je verzamelt alle voortgangsdata op een centraal punt. Zo voorkom je rondzwervende stukjes informatie in fysieke mapjes. Bovendien heb je altijd en real time inzichtelijk hoe de voortgang is én wat er nog gedaan moet worden. En natuurlijk is het een stuk milieuvriendelijker dan al dat papier… Als je het mij vraagt is de muurkrant nu echt verleden tijd!”

Meer weten?

Lees een van onze blogs of neem direct contact met Delano op!