Home Maintenance Nieuws & Blogs Snel schakelen met de afdeling paneel- en kastenbouw in Goes

Snel schakelen met de afdeling paneel- en kastenbouw in Goes

Maintenance tag corner Manufacturing & Assembly tag corner

De vestiging van Actemium in Goes heeft een eigen afdeling die panelen en kasten bouwt. Dit doen wij voor uiteenlopende klanten in verschillende markten. Van engineering en bouw tot aan installatie, testen en inbedrijfstellen. Of het nu om maatwerk of standaard oplossingen gaat, bij Actemium kun je voor elk paneel of schakelkast terecht! Wij zijn van alle markten thuis!

Gewoon goede kasten bouwen! 

Met onze enthousiaste medewerkers bouwen we besturings-, schakel- en verdeelkasten voor de (petro)chemische industrie, maar ook voor klanten in de de energie- en watermarkt. Onze monteurs werken bij onze klanten op locatie. Dat biedt voordelen: zo kunnen ze snel aanpassingen doen in de ontwerpen en zijn ze goed op de hoogte van de wensen van onze klanten. “We willen gewoon goede kasten bouwen”, zegt Nico den Hollander. “Zodat de klant een goed product krijgt”. Nico geeft momenteel leiding aan de paneelbouw afdeling. 

Korte lijntjes en één team

Voor onze klant IHC Fundex in Goes ontwerpen, bouwen en installeren we panelen en kasten voor hun hei- en boormachines. Doordat we al jaren samenwerken kennen we onze klant én hun machines door en door. We hebben korte lijntjes en werken veel samen. Dat werkt perfect! 

Bekijk hiernaast de video over onze samenwerking. 

Benieuwd naar de medewerkers die jouw paneel bouwen?

Kijk, dit zijn onze mannen én dame van de paneelbouw afdeling in Goes. Wil je meer weten over de panelen die zij bouwen? Bekijk dan de video. 

Bouwen en controleren van panelen

Nico vertelt verder: “Voor een van onze klanten uit de chemische sector hanteren we een andere werkwijze. Hiervoor bouwen we PLC- kasten. Omdat de onderdelen voor deze kasten niet meer beschikbaar zijn, wil de klant overstappen op andere PLC-kaarten. Voor dit project heeft de klant de kasten zelf ge-engineerd. Hierbij verzorgen wij de nieuwe I/O kaarten, de bedrading naar de schakelborden. Hierbij gaan we dus aan de slag met een bestaand ontwerp en bouwen en controleren we de panelen en bouwen we een nieuwe interface maken om veldbekabeling aan te passen. Weer een hele andere aanpak die aansluit op de behoefte van onze klanten.”

Never a dull moment

“We bouwen nooit hetzelfde en dat is fijn!”, zegt Nico. “De diversiteit is enorm”, vervolgt hij. “En dat betekent veel variatie en weinig repeterende werkzaamheden. Er is dus altijd uitdaging, want dat betekent dat paneelbouw bij ons nooit saai is! Dit is ook belangrijk voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Er zijn nu drie jonge monteurs aan het werk, die deze uitdaging ook nodig hebben. Bovendien profiteren onze klanten zo ook van onze veelzijdige kennis.”

Specials en maatwerk

Voor een van onze vaste E&I onderhoudsklanten, Zeeland Refinery, bouwen we kasten op maat, onze zogenaamde specials. Omdat deze fabriek al sinds 1970 bestaat, moet de fabriek blijven vernieuwen. Regelmatig moeten er nieuwe procesonderdelen en nieuwe kasten ontworpen worden. Dit is meestal maatwerk. Onlangs hebben onze medewerkers het besturingssysteem van Zeeland Refinery aangepast. Dit moest uitgebreid worden om de emissiewaarde naar beneden te krijgen. Zij hebben de PLC van de Vapour Recovery Unit (VRU) vervangen. Hoe we dat gedaan hebben, kun je hier lezen.

Kweekvijver

“De combinatie van de verschillende panelen en kasten die we voor onze diverse klanten bouwen, heeft een aantrekkende werking”, zegt Nico. Zo hebben we op dit moment drie jonge medewerkers in dienst die het vak moeten leren. Zij krijgen zo alle facetten van paneel- en schakelbouw mee! Hierdoor kunnen zij veel leren en kunnen zij met deze kennis verder doorstromen binnen onze organisatie. Dat kunnen we in deze tijden met een tekort aan technisch personeel goed kunnen gebruiken!”

Wil je meer weten over paneel- of kastenbouw? Neem voor meer informatie contact met ons op!
Mark Cosijn
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51566076