Home Maintenance Nieuws & Blogs Zitten het nieuwe roken? Niet bij Actemium!  

Zitten het nieuwe roken? Niet bij Actemium!  

Of het nu onze medewerkers in het veld zijn, of onze collega’s op kantoor, we willen dat zij zo goed en lang mogelijk inzetbaar zijn. Voor een deel hebben zij dit zelf in de hand door:

  • regelmatig pauze te nemen
  • te zorgen voor voldoende afwisseling in het werk
  • een goede lichamelijke conditie
  • oefeningen te doen om de spieren en schouders te ontlasten
  • de juiste lichaamshouding te kiezen als ze langdurig zitten of staan

Vier sta-bureaus

Voor onze technische medewerkers die buiten aan het werk zijn, speelt ergonomie een grote rol; worden machines en apparatuur goed gebruikt en hebben zij de juiste instructies. Maar ook voor ons kantoorpersoneel is een goede werksituatie belangrijk. Zij zitten vaak langere tijd achter hun pc. Om lichamelijke klachten te voorkomen hebben we bij één van onze klanten, Zeeland Refinery in Vlissingen, vier sta-bureaus op ‘ons’ kantoor neergezet. Omdat de directie van Zeeland Refinery mobiliteit ook belangrijk vindt, sponsoren zij mede de bureaus.

Staand verbrand je meer calorieën

Onze collega’s zijn laaiend enthousiast over de sta-bureaus. Laurens vant Westende zegt hierover: “Wat een verschil! Ik ben nu veel meer in beweging en hoop hierdoor dat mijn rugklachten verminderen. Dit had ik jaren geleden al willen hebben!” Zijn leidinggevende Peter Geuze vindt het belangrijk om de duurzame inzetbaarheid van zijn mensen te vergroten. Peter: “Ik ben een groot voorstander van staand werken achter de computer. Toen ik nog achter mijn pc zat, was ik vaak aan het einde van de dag moe. Nu ben ik veel fitter als ik naar huis ga. Bovendien is het best hip om als bedrijf dynamisch meubilair te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit toeneemt van medewerkers die staand aan het werk zijn. Het lichaam is immers ook niet gemaakt om lang te zitten. Ik raad iedereen op kantoor aan om staand werken eens uit te proberen. En een bijkomend voordeel is dat je staand meer calorieën verbrandt dan wanneer je zit, wat wil je nog meer!”


Foto: Peter Geuze (links) en Laurens vant Westende van Actemium 

Meer weten?

We zijn continu bezig met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van onze collega’s. Ook smart tools spelen hierbij een grote rol. Lees hier hoe we smart tooling inzetten.