Home Plant Design Nieuws Teleurstellingen verwerken en mooie overwinningen vieren
Teleurstellingen verwerken en mooie overwinningen vieren!
Plant Design tag corner

“Ik hou van de verandering en dynamiek die er altijd is binnen onze organisatie en ons vakgebied. To boldly go where no man has gone before!”

Hij is gek op voetballen, met name de 3e helft is een favoriet, en hij is actief als vrijwilliger in het bestuur van het “Broeklander Feest’. Erik Folkert, Business Consultant bij Actemium in Veendam/ Zwolle is een bezige bij en vertelt hoe hij ook in zijn functie het maximale eruit haalt wat erin zit!

Met weinig houvast meer houvast maken

Het mooiste vindt hij samen een strategie bedenken, hoe kunnen we een vraagstelling met weinig houvast handen en voeten geven. En als dit is uitgedacht, het ook met z’n allen realiseren. “Samen met collega’s de beste maatwerk aanpak opzetten voor de klant, het liefst met een bedrijfskundig sausje erover. Af en toe moet je behoorlijke teleurstellingen met elkaar verwerken, maar ook mooie overwinningen vieren hoort erbij”, aldus Erik.  

Dynamiek en praktische inslag

Erik was bij een ingenieursbureau doorgegroeid naar de functie projectleider EIA. Door het volgen van een studie Organisatie & Informatica raakte hij daar nauw betrokken bij de invoering van een kwaliteitszorgsysteem. Het heeft hem altijd getrokken om bezig te gaan met organisatieontwikkeling. Hij zat in een vrij ambtelijk marktsegment en de dynamiek en praktische inslag van een industriële omgeving trok hem meer aan. Door eerder opgedane contacten binnen destijds Wieringa C&E kwam het balletje aan het rollen. Erik: “Ik kwam in dienst met als missie om samen met “het startteam” een vestiging in het Oosten van het land op te zetten. Een hele uitdaging! Terugkijkend ook een hele bijzondere beleving waarover ik wel een boek vol met anekdotes zou kunnen schrijven.”  

Doorgroeien en relativeren

Hij begon als consultant, toen vestigingsmanager en later werd dit Business Unit manager bij de overname door netwerkorganisatie Vinci. In 2006 werden de locaties Zwolle en Deventer geïntegreerd en volgde de naamsverandering naar Actemium. “Ik ben destijds verdergegaan in de dubbelrol van Client- en Projectmanager. Met een jong enthousiast team hebben we, als ik nu relativerend terugkijk, ook behoorlijke successen kunnen behalen. Uiteindelijk deed zich de mogelijkheid voor om als Business Consultant aan de slag te gaan. Hierdoor ben ik de afgelopen 3 jaar intensief betrokken geraakt bij grote projecten bij onze klanten.”   

Ondernemerschap stimuleren

Volgens Erik geeft de organisatiefilosofie van Actemium je veel mogelijkheden om zelfstandig invulling te geven aan je werk en zorgt het echt voor ondernemerschap. “De afwisseling in het werk, de collega’s die altijd bereid zijn om te helpen, het werken voor uitdagende klanten en het voorop lopen in de ontwikkelingen zijn zaken die mij veel werkplezier blijven geven!”

Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw plant? Neem dan contact met ons op!
Martin van Hal
Business Unit Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 60