Home Watermanagement Nieuws CAW Cyber Security rondetafelsessie met waterschappen

CAW Cyber Security rondetafelsessie met waterschappen

Watermanagement tag corner

Iedere organisatie móet aan de slag met het beveiligen van haar IT-omgeving. Niet alleen de IT-omgeving op kantoor is gevoelig voor aanvallen van buitenaf, maar ook de procesautomatisering moet zich wapenen tegen indringers en kwaadaardige processen. Actemium organiseerde een rondetafelsessie voor de waterschappen, over het thema Cyber Security.

CAW themadag 2018

Tijdens onze jaarlijkse themadag over Centrale Automatisering Watersystemen (CAW) op 19 juni 2018, kwam het al snel bovendrijven dat de waterschappen grote interesse hebben in het thema cyber security. Hier moet meer aandacht voor komen. Zo vonden ook Hoogheemraadschap Van Rijnland, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlijnden, Waterschap Scheldestromen en Waternet.

Hun interesse werd aangewakkerd door de behandelde thema’s zoals Internet of Things (IoT) en Augmented Reality, maar ook door inspirerende presentaties. Zo vertelde Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden over hun nieuw ingerichte crisisteam-ruimte, in het vernieuwde hoofdkantoor te Houten. En gaf Waternet hun visie op de toekomstige netwerkstructuur.

De conclusie van deze inspirerende dag? Er moest een vervolg komen over het thema Cyber Security, in de vorm van bijvoorbeeld een rondetafelsessie. Met als doel om in een klein gezelschap, kennis, gedachten en ervaringen uit te wisselen.

CAW Cyber Security rondetafelsessie

”We kwamen direct in beweging om het idee tot uitvoering te brengen”, vertelt Niels van Meggelen, client manager Actemium.
”Op 9 oktober 2018 vond de CAW Cyber Security rondetafelsessie plaats. De groep bestond uit tien vertegenwoordigers van de waterschappen.

Onder de bezielende leiding van Actemium collega’s Jeroen van Schijndel (CAW- en netwerkspecialist) en Rick Booij (Industrial Cyber Security expert) zijn er verschillende cyber security onderwerpen besproken:

  1. Remote Support
  2. Veilige toegang tot CAW continueren
  3. Backup & Recovery
  4. Windows-beveiliging
  5. De-centraal (objecten in het veld)
  6. BIWA en BIO Compliance

Na ieder onderwerp werd er open gediscussieerd over waar we nu staan, wat we goed doen en wat er verbetert kan worden. Heel mooi om te zien hoe nauw de waterschappen samenwerken! Kennis, ervaring en ideeën werden zonder terughoudendheid gedeeld. Aan het einde van de dag had iedereen dan ook een tevreden gevoel.

Het was een inspirerende dag vol met ideeën om mee aan de slag gaan. Actemium gebruikt deze input voor plannen waarmee de waterschappen veilig het hoofd boven water houden in deze Cyber-wereld.

We bedanken nogmaals alle deelnemers voor hun aanwezigheid en enthousiaste inbreng gedurende de rondetafelsessies. En in het bijzonder bedanken we Waternet voor het faciliteren van de themadag in juni op hun locatie De Ronde Venen te Mijdrecht”, aldus Niels.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over onze watermanagement oplossingen
Roland Pluym
Client Manager segment Manufacturing and Water solutions - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88
Gerard van Eijk
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 89 02
U kunt ook gebruik maken van het contactformulier