Home Watermanagement Nieuws Volop kennisdeling tijdens CAW-themadag 2017

Volop kennisdeling tijdens CAW-themadag 2017

Watermanagement tag corner

Op dinsdag 13 juni heeft Actemium, bij Hoogheemraadschap Van Rijnland, een Themadag georganiseerd over Centrale Automatisering Watersystemen, oftewel CAW. Zowel gebruikers van CAW, als geïnteresseerde waterschappen, maakten van de gelegenheid gebruik om van gedachten te wisselen over actuele thema’s, nieuwe ideeën, mogelijkheden en kansen. Kennis delen stond centraal.

In de vorm van zeer interactieve presentaties werden twee thema’s uitgelicht:

1. Nieuw beslissingsondersteunend systeem + aanpassingen CAW

Voor Hoogheemraadschap Van Rijnland wordt dit jaar een volledig nieuw beslissingsondersteunend systeem geïmplementeerd door Nelen & Schuurmans, Deltares en Actemium. Gelijktijdig worden door Actemium diverse technische en optische aanpassingen aan CAW uitgevoerd. Het doel: Gegevens eenduidig uitwisselen tussen diverse systemen en de flexibiliteit en functionaliteit voor de gebruikers vergroten.

De ervaringen en doelen van deze parallel uitgevoerde opdrachten werden toegelicht door René van der Zwan.

2. Kostenbesparing via APX Elektriciteitsmarkt

Eric Heins van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden deelde de eerste resultaten uit de proof-of-concept van “Kostenbesparing via APX Elektriciteitsmarkt”. Omdat deze kostenbesparende uitdaging ook op de agenda van Waternet en Waterschap Scheldestromen staat, was er voldoende kennis om uit te wisselen.

Bezoek aan Koning Willem-Alexander gemaal

Op het middagprogramma stond een bezoek aan het Koning Willem-Alexander gemaal in Katwijk. In het in 2011 gerenoveerde monumentale boezemgemaal verzorgden twee gepensioneerde medewerkers van Hoogheemraadschap Van Rijnland een lezing over de geschiedenis van het waterschap, het boezemgemaal Katwijk en de recente aanpassingen in het kader van de kustversterking bij Katwijk. Drie zeer interessante uiteenzettingen.

Blik op de praktijk

Met een wandeling naar het duingebied werd de dag enigszins sportief afgesloten. Hier kon men met eigen ogen zien wat de kustversterking bij Katwijk inhoudt en hoe een immense parkeergarage nagenoeg onzichtbaar in de duinen is verwerkt.

Actemium bedankt alle deelnemers voor hun enthousiaste inbreng tijdens deze geslaagde dag en in het bijzonder de Hoogheemraadschap Van Rijnland voor de gastvrije ontvangst op twee mooie locaties.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over onze watermanagement oplossingen
Roland Pluym
Client Manager segment Manufacturing and Water solutions - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88
Gerard van Eijk
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 89 02
U kunt ook gebruik maken van het contactformulier