Home Life Cycle

Life Cycle

Tijdens gehele levenscyclus uw industriële prestaties verbeteren

Actemium adviseert over, ontwerpt, bouwt en onderhoudt industriële processen. Door onze marktgerichte kennis en gedreven aanpak zijn wij in staat om veelomvattende projecten tot een succes te maken. Wij vormen een netwerk van specialisten. Ons doel? Tijdens de gehele levenscyclus de industriële prestaties van uw productieproces verbeteren.

Advise

Neutraal en merkonafhankelijk advies, met als doel het ontwikkelen, verbeteren en optimaliseren van uw productiecapaciteit.

design
Design

Design engineering omvat het uitwerken van een gerichte projectscope én de ontwikkeling van revelante oplossingen voor uw project.

Build

Dit is de implementatiefase, variërend van specifieke oplossingen tot bredere, multi-technische en multi-site integratie of projecten.

industriële automatisering build
Maintain

Industrieel onderhoud voor een hogere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid van uw productieproces.

Advise

Uw visie en doelen zijn helder. Maar hoe vertaalt u die naar uw productieproces en de werkvloer? Onze consultants analyseren uw visie en doelen, bedenken effectieve oplossingen en definiëren een verbeterproject. Zo zorgen we dat uw bedrijfsproces naadloos aansluit bij de omgeving die u voor ogen hebt. Onze overtuiging? Bedrijfsprocessen efficiënter maken begint niet met hard rennen, maar juist met ‘pas op de plaats’. Deze bezinning is nodig om grote stappen voorwaarts te kunnen maken.

Actemium biedt in deze fase ook uitgebreide expertise rondom onder andere machine & process safety, ATEX en MES.

Design

In deze fase voorzien wij u van advies- en auditdiensten om de prestaties van uw systeem te beoordelen. Uiteraard staan uw behoeften centraal. Door de inzet van onze specifieke marktkennis en ons netwerk van experts, zijn we in staat om een gedegen analyse te maken van procedures en de reikwijdte en het toepassingsgebied van uw project te definiëren. Vervolgens vindt design engineering plaats van de processen die voorafgaan aan de implementatie- en onderhoudsactiviteiten. Samen met u onderzoeken we de haalbaarheid en ontwikkelen we relevante oplossingen. Dat we aan de geldende regelgeving en eisen voldoen, spreekt voor zich.

Build

Op basis van het plan van aanpak en met inachtneming van internationale normen doorlopen we de implementatiefase. Wij zijn bedreven in alle benodigde disciplines: elektra, instrumentatie, automatisering, industriële IT, mechanica en hydraulica. Onze gespecialiseerde teams garanderen hoogwaardige service: we halen deadlines en beschikken over de vereiste kennis voor inbedrijfstelling volgens de afspraken.

Maintain

Met onze brede maintenance dienstverlening bent u verzekerd van optimaal onderhoud, passend bij uw bedrijfsdoelstellingen. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een training, inspectie, een langdurig maintenance contract of smart maintenance. Als ervaren onderhoudspartner denken we graag met u mee om uitgekiende maintenanceoplossingen te realiseren. Zo is uw productieproces geborgd, komt u nooit voor verrassingen te staan en heeft u geen omkijken naar onderhoud.