Over Actemium

Industriële prestaties verbeteren

Wat doen we?

Zonder beweging staat alles stil. Ook bij advisering, engineering, realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud van industriële installaties draait het om wendbaarheid.

Wereldwijd de juiste expertise op het juiste moment inzetten én managen. Flexibel inspelen op veranderingen. Voortdurend zoeken naar innovatieve Solutions & Services die uw processen verbeteren.

Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op industriële processen. Actemium bedient klanten in de markten olie & gas, voeding, brouwerijen & dranken, feed, chemie en farmacie, logistiek en manufacturing.

Play Video

Expertise

Actemium biedt haar expertise gedurende de hele levenscyclus van industriële sites. Van design en engineering tot inbedrijfstelling en onderhoud.

We leveren erkende, professionele projecten en contractmanagement; onze garantie voor succesvolle projecten.

We zetten onze expertise om in praktische oplossingen. We verbeteren de prestaties en het concurrentievermogen van onze klanten op vier belangrijke gebieden:

 • Procescontrole en automatisering
 • E&I services
 • Mechanische en piping werkzaamheden
 • Nutsvoorzieningen

Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden industriële processen en sites.

Actemium richt zich op de gehele levenscyclus van installaties. Van advies en engineering, tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud.

Ons netwerk biedt relevante en betrouwbare oplossingen. Invloedrijke en geavanceerde industriële organisaties met duurzaam succes zijn altijd het doel.

Actemium is een pionier in specifieke en toonaangevende oplossingen, zoals MES, energie-efficiëntie, cyber security, maar ook in innovatieve oplossingen die gericht zijn op het stimuleren van de industrie van de toekomst: Industrie 4.0.

Actemium biedt mondiale (‘global’) én lokale (‘local’) oplossingen.

Met deze ‘glocal’ benadering voldoen we aan de verwachtingen van de toekomstige industrie:

Veilige werkomgeving: dé absolute prioriteit en een vereiste voor alle activiteiten. Onze teams en business units werken volgens de strengste veiligheidsrichtlijnen. We hebben alle noodzakelijke bevoegdheden en zetten ons voortdurend in om het beoogde doel te behalen: ‘Safety Excellence’.

Eenvoud als het gaat om klantrelaties en projectmanagement. Het helpt dat we dichtbij industriële sites opereren en diepgaande expertise hebben van je industriele processen.

Resultaat is een snelle en heldere communicatie.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan altijd voorop. Onze toegewijde experts beheersen alle processen en zijn per marktsegment gespecialiseerd. Dit resulteert in kwalitatieve maatwerkoplossingen en -services.

Flexibiliteit op basis van bewezen knowhow. Zo anticiperen we proactief  op nieuwe industriële verwachtingen en klantbehoeftes.

Duurzaamheid is altijd de basis van ons partnerschap en van de industriële oplossingen.

Onze interne kennisuitwisseling is de motor van creativiteit. Het resulteert in een eindeloze stroom aan ontwikkelingen die leiden tot industriële vooruitgang.

Waarden

Alle business units van Actemium vertegenwoordigen de onbetwiste waarden van VINCI Energies: vertrouwen, ondernemerschap, solidariteit, verantwoordelijkheid en autonomie. Verder handelen we altijd vanuit onze belangrijkste basisvoorwaarden: veiligheid voorop, twinning, een positieve houding, teamgeest en het continu willen leveren van een bijdrage.

Deze waarden omschrijven de wil van ons merk om als een echt, dynamisch en verenigd netwerk te opereren. Wij geloven dat als we onze medewerkers laten groeien, dat wij ook groeien. Het is de basis van ons succes, nu en in de toekomst. De 22.000 vrouwen en mannen die deel uitmaken van het Actemium-netwerk en de 400 business units delen deze kernwaarden.

 • Veiligheid voorop: Veiligheid is dé absolute prioriteit in alles wat we doen.
 • Twinning: Samenwerken betekent samen winnen. Het is de basis van ons partnerschap. Van hieruit creëren we constant nieuwe zakelijke kansen.
 • Positieve houding: We zorgen dat uitdagingen kansen worden. We delen succes.
 • Teamgeest: We geloven in de kracht van onvoorwaardelijk delen. Allemaal zijn we ruimdenkende teamspelers die elkaar ondersteunen.
 • Altijd een bijdrage leveren: We dragen allemaal positief aan ons netwerk bij. We geven en ontvangen. We houden rekening met elkaar én met ons netwerk. Hier gedragen we ons ook naar.
42
landen
5
continenten
400
Business Units

Een merk van VINCI Energies

VINCI Energies, de energietransitie en digitale transformatie accelerator

In een wereld die voortdurend verandert, versnelt VINCI Energies de milieutransitie door twee grote veranderingen door te voeren: digitale transformatie en energietransitie.

VINCI Energies heeft oog voor haar markten en is een integrator van op maat gemaakte multitechnische oplossingen, die haar klanten ondersteunt bij het inzetten van technologieën die goed zijn voor mens en planeet, van ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud. Door hun regionale aanwezigheid en wendbare organisatiestructuur, geven de 1.800 business units van VINCI Energies een sterke impuls aan de energiekeuzes van hun klanten, van hun infrastructuren en van hun processen, om deze elke dag betrouwbaarder, efficiënter en duurzamer te maken.

Actemium & VINCI Energies

VINCI Energies is een internationale netwerkorganisatie actief in 57 landen met 1800 business units en heeft wereldwijd vier netwerkmerken. Actemium is één van de netmerken van VINCI Energies.  

VINCI Energies in Nederland 

In Nederland werkt VINCI Energies vanuit 65 business units onder de netwerkmerken Actemium, Axians en Omexom. Elk merk is gespecialiseerd in haar eigen expertisegebied. In industriële dienstverlening, ICT en automatisering, elektriciteit en netwerken én in het beheer en onderhoud van gebouwen en installaties. Op deze expertisegebieden bieden de merken advies, ontwerp, realisatie en onderhoud.

 • Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op industriële processen;
 • Axians, het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten;
 • Omexom, het merk van VINCI Energies voor de energietranisitie;

Naast de netwerkmerken werken een aantal business units onder een eigen merk met hun specifieke expertise op de markt, zoals A&I Kwant Civiel, Amecha, Bosman Bedrijven, Cegelec FireSolutions, De Jong Engineering, G&H, Izen, Koning & Hartman, VanderLinden, Van der Linden & Veldhuis, VerAutomation en Verkerk.  

Unieke netwerkorganisatie van business units

VINCI Energies kenmerkt zich door een unieke netwerkorganisatie van business units. De autonome business units zitten dichtbij de klanten. Daardoor kunnen ze snel en flexibel reageren op veranderingen en kansen in hun lokale markten. Ook kunnen ze tijdelijk of lang samenwerken voor grotere en complexe projecten of internationale klanten.

Door de business unit structuur is VINCI Energies een robuuste en wendbare organisatie: gericht op continuïteit. Ook in die zin is VINCI Energies een duurzame organisatie.

VINCI Energies faciliteert de business units en merken daarbij onder andere op het gebied van HR, Safety, innovatie, netwerken en maatschappelijk verantwoord & duurzaam ondernemen.