Over Actemium

Industriële prestaties verbeteren

Wat we doen

Een wereldwijd netwerk dat je altijd kan helpen om de productiviteit te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Gebouwd op de kennis en skills van specialisten. Wij weten dat stilstand geen optie is. Zeker niet in jouw dynamische, industriële wereld waar wendbaarheid key is.
Daarom staan we klaar om op elk moment wereldwijd de juiste expertise te leveren en te beheren, zodat jouw organisatie kan blijven draaien en groeien. Onze aanpak is erop gericht flexibel in te spelen op veranderingen in de markt en proactief te zoeken naar innovatieve oplossingen en diensten die jouw processen optimaliseren.
Als onderdeel van VINCI Energies, richt Actemium zich op industriële processen en bedienen we klanten in diverse sectoren zoals oil & gas, food, beverage, feed, chemical industry en pharmacy, logistic en manufacturing. Samen realiseren we de industrie van nu en straks.

Play Video

Onze expertise

Bij Actemium staat jouw succes in het verbeteren van jullie industriële prestaties voorop. Wij bieden onze expertise aan gedurende de gehele levenscyclus van jouw industriële sites: van design en engineering tot inbedrijfstelling en onderhoud. Elk project wordt vakkundig beheerd omdat je kunt vertrouwen op onze professionele project- en contractmanagementvaardigheden voor gegarandeerd succesvolle resultaten.

 

We vertalen onze kennis in praktische oplossingen die direct bijdragen aan de verbetering van de prestaties en het concurrentievermogen van jouw bedrijf. Dit doen we door ons te richten op vier cruciale gebieden die essentieel zijn voor jouw groei en efficiëntie:

 • Procescontrole en automatisering
 • E&I services
 • Mechanische en piping werkzaamheden
 • Nutsvoorzieningen

Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden industriële processen en sites.

Actemium richt zich op de gehele levenscyclus van installaties. Van advies en engineering, tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud.

Ons netwerk biedt relevante en betrouwbare oplossingen. Invloedrijke en geavanceerde industriële organisaties met duurzaam succes zijn altijd het doel.

Actemium is een pionier in specifieke en toonaangevende oplossingen, zoals MES, energie-efficiëntie, cyber security, maar ook in innovatieve oplossingen die gericht zijn op het stimuleren van de industrie van de toekomst: Industrie 4.0.

Actemium biedt mondiale (‘global’) én lokale (‘local’) oplossingen.

Met deze ‘glocal’ benadering voldoen we aan de verwachtingen van de toekomstige industrie:

Veiligheid: dé absolute prioriteit en een vereiste voor alle activiteiten. Onze teams en business units werken volgens de strengste veiligheidsrichtlijnen, zijn in het bezit van alle noodzakelijke bevoegdheden en zetten zich altijd in om, met een positieve veiligheidscultuur, projecten goed af te ronden. Dat noemen wij ‘Safety Excellence’.
 

We houden klantrelaties en projectmanagement eenvoudig doordat we dichtbij industriële sites opereren en diepgaande expertise hebben van je industriële processen. Zodat jij kan rekenen op snelle en heldere communicatie.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan altijd voorop. Onze toegewijde experts beheersen alle processen en zijn per marktsegment gespecialiseerd. Dit resulteert in kwalitatieve maatwerkoplossingen en -services.

 

 

 

 

Flexibiliteit op basis van bewezen knowhow. Proactief inspelen op nieuwe industriële verwachtingen en klantbehoeftes is waar we in uitblinken.

Duurzaamheid is de basis van onze partnerships en industriële oplossingen.

 

 

Onze interne kennisuitwisseling is de motor van creativiteit. Het zorgt voor een stroom aan innovatieve ontwikkelingen die leiden tot jouw industriële vooruitgang.

Onze waarden

De business units van Actemium belichamen de kernwaarden van VINCI Energies: vertrouwen, ondernemerschap, solidariteit, verantwoordelijkheid, en autonomie. We handelen volgens essentiële principes zoals veiligheid, twinning, positiviteit, en teamgeest, met een voortdurende focus op bijdragen leveren.

Deze kernwaarden en essentiële principes vormen onze netwerkstrategie. We geloven in groei door onze medewerkers te ontwikkelen, wat de basis vormt van ons aanhoudende succes. De 24.400 medewerkers binnen het Actemium-netwerk en onze 400 business units staan voor deze kernwaarden. • Veiligheid voorop: Veiligheid is dé absolute prioriteit in alles wat we doen.
 • Twinning: Samenwerken betekent samen winnen. Het is de basis van ons partnerschap. Van hieruit creëren we constant nieuwe zakelijke kansen.
 • Positieve houding: We zorgen dat uitdagingen kansen worden. We delen succes.
 • Teamgeest: We geloven in de kracht van onvoorwaardelijk delen. Allemaal zijn we ruimdenkende teamspelers die elkaar ondersteunen.
 • Altijd een bijdrage leveren: We dragen allemaal positief aan ons netwerk bij. We geven en ontvangen. We houden rekening met elkaar én met ons netwerk. Hier gedragen we ons ook naar.
42
landen
5
continenten
400
Business Units

Een merk van VINCI Energies

VINCI Energies, de energietransitie en digitale transformatie accelerator

VINCI Energies is de meest veelzijdige technische dienstverlener met sterke merken binnen de energietransitie en digitale transformatie. Ze werkt, via haar merken, op basis van een duurzame relatie voor opdrachtgevers in infrastructuur, industrie, building solutions en ICT. Zo worden processen bij de opdrachtgevers geoptimaliseerd door de inzet van kennis en technologie met oog voor mens, maatschappij en onze planeet. Door te werken vanuit een netwerkorganisatie met ondernemende business units handelen ze snel en flexibel.

In Nederland zijn er 74 business units actief die zich dichtbij klanten bevinden waardoor ze snel en flexibel kunnen reageren op veranderingen en kansen in de lokale markten. Door deze business unit structuur is VINCI Energies een robuuste en wendbare organisatie: gericht op continuïteit. Ook in die zin is VINCI Energies een duurzame organisatie. 

VINCI Energies streeft naar wereldwijde prestaties met zorg voor de planeet, mensen en betrokkenheid bij lokale gemeenschappen.

·      VINCI Energies in 2023: €19,2 miljard omzet / 97,000 medewerkers / 2.000 business units / 61 landen

·      VINCI Energies in Nederland: €836 miljoen omzet / >3.600 medewerkers / 74 business units / www.vinci-energies.nl

VINCI Energies en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

VINCI Energies, en haar merken, is zich bewust van haar maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid en voert daarom tal van projecten uit die bijdragen aan de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. Om in die wereld effectief en duurzaam te kunnen te opereren voldoen we aan allerlei wetten, regels, normen en waarden gericht op social responsability en sustainability. 

Alle medewerkers van VINCI Energies onderschrijven de acht overtuigingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van de VINCI groep die is beschreven in het Manifesto. Het Manifesto is ontleend aan de doelstellingen van het Global Compact Verdrag van de Verenigde Naties, wat ondertekend werd door VINCI in 2002.

VINCI Energies heeft EcoVadis rating Platinum

Elk jaar laat VINCI Energies in Nederland zich beoordelen door EcoVadis. Onze organisatie, met al onze merken en business units, wordt dan getoetst op het Corporate Social Responsibility beleid op alle topics die horen bij Environment, Social en Governance (ESG). Ethisch ondernemen, aandacht voor oplossingen die leiden tot het behoud van een toekomstbestendige leefomgeving, gezonde arbeidsverhoudingen, human rights en een duurzame leveranciersketen zijn daarbij speerpunten. Deze Platinum rating bevestigt opnieuw onze inzet om een duurzame organisatie te zijn met zorg voor mens, maatschappij en onze planeet.  

CO₂-Prestatieladder level 5 gecertificeerd

VINCI Energies laat zich via de CO₂-Prestatieladder elk jaar ook toetsen waar ze staat op het gebied van milieu. Zo monitort ze haar voortgang en werkt ze aan de actiepunten die liggen op het gebied van CO2-bewust handelen in haar bedrijfsvoering en uitvoering van projecten om zo haar doelstellingen te behalen. Sinds 2022 is VINCI Energies met al haar merken en business units CO₂-Prestatieladder level 5 gecertificeerd.

Actemium & VINCI Energies

VINCI Energies is een internationale netwerkorganisatie actief in 61 landen met 2000 business units en heeft wereldwijd vier netwerkmerken. Actemium is één van de netmerken van VINCI Energies.  

VINCI Energies in Nederland 

In Nederland werkt VINCI Energies vanuit 74 business units onder de netwerkmerken Actemium, Axians en Omexom. Elk merk is gespecialiseerd in haar eigen expertisegebied. In industriële dienstverlening, ICT en automatisering, elektriciteit en netwerken én in het beheer en onderhoud van gebouwen en installaties. Op deze expertisegebieden bieden de merken advies, ontwerp, realisatie en onderhoud.

 • Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op industriële processen;
 • Axians, het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten;
 • Omexom, het merk van VINCI Energies voor de energietranisitie;

Naast de netwerkmerken werken een aantal business units onder een eigen merk met hun specifieke expertise op de markt, zoals A&I Kwant Civiel, Amecha, Bosman Bedrijven, Cegelec FireSolutions, De Jong Engineering, G&H, Izen, Koning & Hartman, VanderLinden, Van der Linden & Veldhuis, VerAutomation en Verkerk.  

Unieke netwerkorganisatie van business units

VINCI Energies kenmerkt zich door een unieke netwerkorganisatie van business units. De autonome business units zitten dichtbij de klanten. Daardoor kunnen ze snel en flexibel reageren op veranderingen en kansen in hun lokale markten. Ook kunnen ze tijdelijk of lang samenwerken voor grotere en complexe projecten of internationale klanten.

Door de business unit structuur is VINCI Energies een robuuste en wendbare organisatie: gericht op continuïteit. Ook in die zin is VINCI Energies een duurzame organisatie.

VINCI Energies faciliteert de business units en merken daarbij onder andere op het gebied van HR, Safety, innovatie, netwerken en maatschappelijk verantwoord & duurzaam ondernemen.