Home Segmenten Oil & Gas
Technisch het verschil maken en zo uw (energie)transitie realiseren

Oil & Gas

De veiligheidsbelangen zijn enorm, de concurrentiestrijd is groot, installaties en downtime zijn kostbaar. Kortom: er zijn weinig markten waarin met de juiste technische expertise zo’n groot verschil gemaakt kan worden als binnen olie & gas. De vraagstukken van onze klanten zijn vaak zeer specifiek. Vandaar dat we een onderscheid maken tussen upstream, midstream en downstream.

Alle upstream-processen technisch stroomlijnen

Voor onze upstream gas- & olieproducenten draait het allemaal om veiligheid, betrouwbaarheid en goed onderhoud. Het doel is duidelijk: je wilt dat de winning en verwerking van olie of gas op de meest kostenefficiënte en veilige wijze gebeurt. Met ruim 25 jaar ervaring in deze sector (zowel onshore als offshore) heeft Actemium de technische expertise in huis om dit voor elkaar te krijgen. We realiseren operational excellence door de levensduur van je installaties en assets te verlengen. Ook leveren we doordachte besturingssystemen en analysetools voor realtime monitoring van je prestaties.

Veilige flexibiliteit als focus voor midstream-klanten

Voor onze midstream-klanten moet alles technisch zo zijn ingericht dat onder alle omstandigheden snel en veilig geacteerd kan worden. Flexibiliteit voor tankterminals (voor de op- en overslag van olieproducten, biobrandstoffen en chemische producten) is belangrijker dan ooit. Overslagtijden moeten geoptimaliseerd worden, efficiency in de operatie is van doorslaggevend belang en als het nodig is, moet er extra verladingscapaciteit zijn om in te kunnen spelen op klantbehoeftes.
Vanaf de jaren negentig bouwen, renoveren en onderhouden wij verschillende nieuwe op- en overslag terminals. Ook onderhouden en renoveren wij de opslagterminal van vier van de vijf raffinaderijen in Nederland. Vanuit deze ervaring zorgen we dat je tankterminals in de toekomst alleen maar beter presteren. Niet alleen door de levensduur van technische installaties te verlengen en operationele kosten te verlagen, maar ook door de koppeling van besturingssystemen en slimme programma’s voor onder andere oil movement, verladingstations, VRU’s en onderhoud. Bij alles wat we doen, is veiligheid de basis: PGS 29 is de standaard.

Downstream: technisch veerkracht tonen

Het aanpassingsvermogen van raffinaderijen en makers van petrochemische producten wordt op de proef gesteld. Je hebt onder andere te maken met de energietransitie, grondstoffen zijn moeilijker te verwerken en de vraag naar specialistische brandstoffen neemt toe. Veerkracht is in deze fase van doorslaggevend belang. Wij zorgen dat je installatietechnisch de concurrentiestrijd aankunt.
Met vier van de vijf raffinaderijen van Nederland als klant hebben we een lange trackrecord. We hebben veel toonaangevende projecten uitgedacht en gerealiseerd, én zorgen voor het technische onderhoud op de raffinaderijen. Ook voor turnarounds zijn we je betrouwbare partner: we minimaliseren operationele downtime van installaties. Met meer dan dertig jaar zonder incidenten met verzuim bewijzen we dat veiligheid boven alles gaat.

Onze specialisaties?
Engineering, construction & maintenance in disciplines E&I, automatisering, hoogspanning, analysetechniek, HVAC en firefighting.

Nieuwsgierig naar specifieke oplossingen voor olie & gas?
Neem contact op met:

Koen Staffeleu
Director Business Development & Green Hydrogen -
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 16 45 17