Home Industrial Technology Center
Beleef de techniek van morgen in het Industrial Technology Center

Industrial Technology Center

Het Industrial Technology Center (ITC) van Actemium ademt de techniek van morgen. Het is ons technische verzamelgebouw waar techniek voor iedereen tot leven komt. Zo maken we er leerlingen en studenten enthousiast voor techniek. Samen met gerenommeerde bedrijven en start-ups werken we aan technische installaties en innovaties van de toekomst. Bovendien is hier ons opleidingscentrum ‘Actemium Institute’ gehuisvest.

Dit is techniek!

Actemium is een allround technisch industrieel specialist. Er is ons dus veel aan gelegen om de maatschappij enthousiast te maken voor techniek. Onze overtuiging? Als we scholieren op jonge leeftijd enthousiast maken voor techniek, dan creëren we een kansrijke basis voor technische innovaties. Dit proces omschrijft meteen het doel van het ITC. Het is een verzamelgebouw waar we samen met leerlingen, studenten, bedrijven, eigen medewerkers en start-ups techniek ervaren én naar een hoger niveau tillen.

Edulab: onze professionele proeftuin  

De spil van het ITC is het Edulab. Dit is onze technische proeftuin voor leerlingen en studenten. Er staan machines en opstellingen, zoals ze in de fabrieken van grote Nederlandse bedrijven ook staan. We ontvangen er leerlingen uit het basis onderwijs, van het voortgezet onderwijs en studenten van technische studies. De jongste lichting willen we via proeven en spelletjes enthousiast maken voor techniek. Studenten van technische studies (MBO, HBO en WO) lopen stage of studeren hier af. Zij werken met machines, opstellingen en opdrachten uit het bedrijfsleven.

Edulab

Breed opleidingscentrum

In het ITC is ook ons opleidingscentrum ‘Actemium Institute’ gevestigd. Ervaren collega’s leiden onze eigen medewerkers op, zodat ze de juiste vaardigheden bezitten om door te groeien binnen onze organisatie. Er is bovendien veel aandacht voor zij-instromers. Cijfers wijzen uit dat van de huidige beroepsbevolking de helft een andere baan zou willen. Maar hoe weet je of de techniek iets voor jou is? Dat kun je ervaren via onze summer school. In twee of drie dagen leer je onze organisatie kennen en maak je kennis met de basistechnieken die bij een functie horen. Zijn we beiden enthousiast? Dan regelen we een technische opleiding voor je.

Toren Poort van Veghel en Industrial Technology Center

Gerenommeerd innovatiecentrum

Vooruitstrevend als we zijn, maken we binnen het ITC ruim baan voor innovaties. Er gebeuren hier bijzondere dingen. Een mooie innovatie is de ontwikkeling van een robot die een rolcontainer met pakjes leeg maakt. Deze noviteit is ideaal voor postorderbedrijven, die hiermee hun pakketten met dozen van verschillende vormen, afmetingen en gewichten automatisch kunnen lossen.

 

De Bottleneck analyse is een innovatie waar vooral foodbedrijven enthousiast naar uitkijken. Binnen het ITC ontwikkelen studenten en medewerkers samen software die meekijkt in de besturing. Zo detecteren we de bottlenecks in de productie, met meer efficiëntie en flexibiliteit als resultaat. 

En wat te denken van gaming robots. Zie je het al voor je: twee robots die een potje boter-kaas-en-eieren tegen elkaar spelen. Momenteel ligt er voor stagairs de uitdaging om kunstmatige intelligentie aan de robots toe te voegen, zodat de robots in de toekomst zelf hun meesterzetten verzinnen.

Alle faciliteiten voor startups

Dan zijn er de startups die binnen het ITC een inspirerende plek vinden om hun innovaties kracht bij te zetten. Heb je een innovatief product, idee of dienst en ben je op zoek naar technische ondersteuning om hier je business van te maken? Binnen het ITC vind je alle faciliteiten en ondersteuning om via geavanceerde techniek van idee naar product of dienst te gaan. Een betere start up van je bedrijf kun je je niet wensen.

Ideeën uitwisselen?

Wil je meer informatie over het ITC en wat we voor jou zouden kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.